• DOLAR 32.574
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2500.453
  • ...
`Belediyeleri Halkın Belediyeleri Yapacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Yenişehir ilçe teşkilatı, Yenişehir ilçesindeki mahalle muhtarları ile bir araya geldi.
 
Toplantıya, HÜDA PAR Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Yılmaz, Yenişehir Belediye Başkan Adayı Fikri Karavil, Bağlar Belediye Başkan adayı Vedat Turgut, HÜDA PAR Yenişehir ilçe Başkanı Şükrü Aksoy, Yenişehir mahalle muhtarları ve partililer katıldı.
 
Toplantının amacından kısaca söz eden HÜDA PAR Yenişehir Belediye Başkan Adayı Fikri Karavil, amaçlarının yaşları ilerlemiş olan büyüklerin önerilerinden tecrübelerinden faydalanmak olduğunu söyledi.
 
Toplantıda bir konuşma yapan HÜDA PAR Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Yılmaz ise, Belediyelerin kuruluş amacının halka hizmet etmek olduğuna dikkat çekerek, muhtarların hak ettikleri yerde olmadıklarına vurgu yaptı.
 
Mahalle muhtarları ile ilgili düşüncelerini dile getiren Yılmaz, "Bizim düşüncemize göre nasıl ki bir şehrin Valisi varsa, bir şehrin Kaymakamı varsa, resmi açıdan devleti temsil edebilme ve devletle ilişkiler noktasında, işte o mahallenin muhtarı da odur. O ilçenin kaymakamı ne ise muhtarı da odur." ifadelerini kullandı.
 
"Yandaşlık yapan belediyeler hizmet vermiyor"

Belediyelere siyasi yandaşlık girdikten sonra belediyelerin hizmet veremez olduğunu söyleyen Yılmaz, "Her gelen Belediye Başkan adayı kendi yandaşları ile iş görmüş halkı unutmuş. Halka hizmet verme noktasında gevşek davranmış. Geçen yaz hükümet tarafından karar alındı 8 tane büyükşehir hastanesi yapılacak diye, ama bunlardan bizim coğrafyamıza bir tane dahi düşmedi. Diyarbakır bölgenin kalbidir, merkezidir, herkes hastasını buraya getiriyor ama böyle bir yere hastane yapılmaması büyük bir eksikliktir." şeklinde konuştu.
 
"Belediye hizmet yeridir, partizanlık yeri değil"

Belediyenin hizmet yeri olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Halkın taleplerine, halkın isteklerine gözünü kulağını açan idarecilerimiz, vekillerimiz, temsilcilerimiz olmadığı için verilenle yetinmek zorunda kalmışız ve bu hale düşmüşüz. Şuanda caddelerimizin ve sokaklarımızın hali ortadadır. Birileri şunu diyebilir, biz hizmete gelmiyoruz kimse bizden hizmet beklemesin çünkü bizim yandaşlarımız var, besleyeceğimiz bir örgütümüz var, gerçekten sözlerini tuttular hizmet yapmadılar.
 
Biz diyoruz ki, bizim hesap vereceğimiz bir yer varsa o da halkımızdır. Belediyenin imkânları yetim malı gibidir ve yetim malı gibi de korunmalıdır. Belediyenin imkanı, olduğu gibi halka inmesi lazım. Ve biz bunun için bu işe talibiz ve diyoruz ki, Belediyelerimizi halkın belediyeleri yapalım." ifadelerini kullandı.
 
Son olarak düzenlenen toplantıdan çok memnun kaldıklarını dile getiren muhtarlar bu tür toplantıların sık sık yapılması gerektiğini ifade ettiler. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir