• DOLAR 32.489
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.71
  • ...
Ailenin korunması ve kadına karşı şiddet konuşuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA - Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve Uygulama Yönetmeliği uygulanmasından kaynaklanan eksikliklerin giderilmesi, kapsamının anlaşılması ve kurumlararası sağlıklı koordinasyon sağlanması için Sevgi Evleri Erkek Yetiştirme Yurdu Toplantı Salonunda bilgilendirilme ve istişare toplantısı yapıldı.

 

Toplantıya Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, Kolluk Güçlerinde Taşra ve Merkez Teşkilatında Aile İçi Şiddet Biriminde görev yapan personeller, Malatya Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi çalışanları, Malatya Kadın Konukevinde görev yapan idareciler ve meslek elemanı ve de Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimlerinde görev yapan meslek elemanın katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, Kanun isminin Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi olduğunu fakat uygulamanın şiddet gören birey için olduğunu ifade etti. Taş, "Temel bir insan hakkı ihlali olan şiddetin ortadan kaldırılması için şiddete karşı "sıfır tolerans ilkesi" çerçevesinde ülkemizde çalışmalar yürütülmektedir. Türkiye'de 14 İlde pilot uygulama ile başlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri açılmış olup; şiddetin ortadan kaldırılması amacı ile yürürlükte olan 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında çalışmalar yürütmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kuruluşlar (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri, Kadın Konukevleri, Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimleri ) ve Kolluk Birimlerine bağlı pek çok kuruluş bu kapsamda yapılan çalışmalarda görev almaktadır." dedi.

 

İl Müdürü Taş son olarak, "Amacımız, hem yasal sorumluluğumuz hem de vicdani sorumluluğumuz ölçüsünde hizmeti olabilecek en hızlı şekilde yerine getirmek ve süreci mümkün mertebede kısaltarak en etkin şekilde çözüme kavuşturmaktır." ifadelerini kullandı.

 

Malatya Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nde Psikolog olarak görev yapan Gülşen İlçin'in "Şiddet Dili" konulu sunumuyla program karşılıklı soru cevap ile sonlandırıldı. (Enis Ağırbaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir