• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kurtuluş törenlerinde yolsuzluk krizi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluş töreninde Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kürsüde yaptığı konuşma da Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna değinince, Ak Parti Mersin Milletvekili Ahmet Uzun ve partililer tören alanını terk etti.

Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 92'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında saat 09.00'da Cumhuriyet Alanı'nda başlayan tören bir konuşma yapmak için kürsüye gelen Tarsus Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhanettin Kocamaz, "Bugün ülkeyi yönetenlerin evlatlarının evinde kasalar, banknotlar, para sayma makineleri ve para dolu ayakkabı kutuları çıkabiliyor. Ve gayet pişkince 'Bunları buraya kim koydu?' diye sorabiliyorlar. Birileri bu ülke için kanını, canını veriyor. Birileri hesabını veremedikleri, menşeini bilmedikleri haram paraları sayarken bile terlemek istemiyor, makinalarla sayıyor." dedi.

Başkan Kocamaz'ın bu ifadelerinin ardından protokolde oturan AKP Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, İlçe Başkan vekili Hasan Podak, Belediye Başkan aday adayı Hakkı Meniz ve beraberindeki grup, "Bu yaptığın çok ayıp. Sen git önce oğlunun bu kadar nasıl zengin olduğunun hesabını ver. Çok çirkin sözler bunlar. Yazıklar olsun." diyerek tören alanını terk ettiler.


Kaymakam töreni iptal etti
Tarsus Kaymakamı Hasan Göç ise yaşanan bu olay nedeniyle programın bundan sonraki bölümünü iptal ettirdi.

Kaymakam Hasan Göç ve diğer protokol mensupları araçlarına giderken, yanına yaklaşan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a konuşmasından dolayı tepki gösterdi.

Kaymakam Göç, "Başkan, toprağın altı vazgeçilmez insanlarla, kahramanlarla dolu. Bu iş bizi rahatsız etti. Bu tip konuşmaları başka yerde yapın. Aday olmuşsunuz belediye başkanlığına. Allah yardımcınız olsun. Burda hizmetleriniz olmuştur. Onu halkımız takdir eder. Ama bu tip ortamlarda, bu tip konuşmalar yapacağınız yerler değildir. Beni rahatsız etti. Teşekkür ederim." dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir