• DOLAR 32.517
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2488.323
  • ...
`Roboski`nin sorumlusu tüm devlet yetkilileridir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, Şırnak`ın Uludere ilçesi Roboski köyünde 34 kişinin katledilmesiyle sonuçlanan olayın yıldönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Roboski katliamının lanetlendiği açıklamada, cinayetlerin sorumlularının sadece katliama sebep olan askerlerin değil, sorunun bunca yıldır devam etmesine sebep olan silsile içindeki bütün devlet yetkililerinin olduğu vurgulandı.


Roboski`de katledilen insanlarla ilgili açılan soruşturmaların hiç birinin netice vermediği belirtilen açıklamada, "Roboski katliamı olarak tarihe ve belleklere yazılan bu katliam, bu coğrafyadaki mazlum insanların kanının ne kadar ucuz olduğunu bir kez daha ispatladı. Terörle mücadele adı altında sürdürülen kirli savaşın bir sonucu olarak hedef gözetilmeksizin yapılan bu bombardıman, sistemin onlarca yıldır yaptığı cinayetlerden sadece biriydi. Bu olay ülkenin batı diye tabir edilen bir yerinde olsaydı yaşanacakları, söylenecekleri, yazılacakları, yapılacakları gerçekten çok merak ediyoruz. Olaydan sonra can havliyle yapılan açıklamalarda kimse suçunu kabullenmeye yanaşmadığı gibi, maalesef bugün de bu olayın sorumlularının ortaya çıkarılacağına dair bir emare ve ümit ışığı görünmemektedir." denildi.


Allah katında hiç bir şey gizli kalmaz, adalet terazisi şaşmaz
Katliamı gerçekleştirenlerin Allah`a havale edildiği açıklamada, "Bizler soruşturma neticesinde bir şey çıkar mı çıkmaz mı bilemiyoruz. Ancak feryadımızı arş-ı alanın sahibine sunuyor, zulmedenleri O`na havale ediyoruz. Zira biliyoruz ki O`nun katında hiç bir şey gizli kalmaz, adalet terazisi şaşmaz. Bu cinayetlerin sorumluları sadece katliama sebep olan askerler değil, sorunun bunca yıldır devam etmesine sebep olan silsile içindeki bütün devlet yetkilileridir. Ergenekonvari yapılanmaların batıdaki uzantılarına yönelik adımlar atıldığı halde, özellikle Kürdistan coğrafyasındaki bu çetelere henüz el atılmamış veya atılamamış olması son derece manidardır." ifadelerine yer verildi.


Vahşetin emrini verenler yargı önüne çıkarılmış değil
Katliamın üzerinden iki sene geçmesine rağmen halen sorumluların ortaya çıkartılmadığının altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Hala bu vahşetin emrini verenler yargı önüne çıkarılmış değil. Sorumluları ortaya çıkarılamayan, çıkarılmayan katliam hala aydınlatılamadı, aydınlatılmadı. Özür dilemekle iş bitmez. Ama Devlet ne özür diledi ne de sorumluları buldu. Sadece ailelere tazminat ödeyerek bu olayın üstünü kapatmaya çalıştı. Kamuoyu, emir komuta zinciri içerisinde işlenmiş olan bu katliamdan sorumlu olanların ve suçluların bir an önce cezalandırılmasını ve resmen özür dilenmesini istemektedir. Bizler Mustazaflar Cemiyeti olarak bu vahşeti her platformda dillendirecek ve yapılan bu katliamı her zaman lanetleyeceğiz." (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir