• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Van'da çocuklar diş taramasından geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Gölü Çocuk ve Gençlik Merkezinde bulunan öğrencilere grup hocaları öncülüğünde doktor tarafından ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

 

Ağız ve diş sağlığı taraması ile ağız ve diş bakımının önemine dikkat çekmek istediklerini belirten Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) Müdürü Recep Camuşcu, ağız ve diş sağlığı bilincinin oturmasının önemli olduğunu ifade ederek, "Sizlerin sağlığı için böyle bir uygulama yapıyoruz. Hekimlerimiz kontrol edecek ve sorunu olanlarınıza önlem almaları için bilgi verecek" diyerek yapılan uygulamanın hem vücut sağlığı hem de ruh sağlığı açısından önemli olduğunu söyledi.

 

Bütün öğrencilere diş macunu ve diş fırçasının hediye edildiği diş taramasında diş hekimi, ağız ve diş sağlığı hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Çürük dişlerin ve diş eti problemlerinin sebeplerini de anlatan diş hekimi, her öğünden sonra günde 3 defa dişlerin fırçalanması gerektiğine dikkat çekerek, "Dişlerinizi fırçalarken, macunu ve fırçayı ıslatmadan, aşağıdan yukarıya doğru fırçalamaya özen göstermelisiniz." diyerek çocuklara dişlerini fırçalamayı öğretti. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir