• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
Bakan Müezzinoğlu Gaziantep'te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Çeşitli temas ve açılışlara katılmak için Gaziantep'e gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve beraberindekilerle Gaziantep Valiliğini ziyaret etti.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kabine revizyonunu değerlendiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,"Kabine değişiklikleri tabii ki değerli Başbakanımızın tasarrufundadır. İhtiyaç duyduğu her zaman her an yapabilir. Ben ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını yeni gelen arkadaşlarımızla birlikte başarılı hizmetler yapmayı temenni ediyorum. Tabi bu değişiklikler belediye başkan adayımız Fatma Şahin bakanımız da yarın devir teslim yapacak. Tabi kabine değişikliği işin tabiatında vardır. Olmalıdır ve gereklidir." dedi.

 

Basın mensuplarının son günlerdeki tutuklamalar ve yolsuzluk davasıyla ilgili sorularını da yanıtlayan Bakan Müezinoğlu, "Hukuk devletlerinde yanlış yapana hukuk hesabını sorar, sormalıdır ve bunun yolu açık olur. Ama birileri yanlışlıkları bir sepete toplayarak veya yanlışlıklar gibi gösterilerek birbiriyle alakası olmayan birçok konuyu aynı sepette tüm bir organizasyonla bunu yapıp da bir siyasi iktidarı ve milli iradeyi zedeleyecek bir boyuta taşırsa buna millet de razı olmaz hukuk devleti de razı olmaz. Millet iradesi ile gelen siyasi iktidarlar buna razı olmaz. Oynanan senaryoları bu millet çok yaşadı. Çok da ağır bedellerini ödedi. 1960'daki darbenin ağır bedelini bu millet ödedi. 80 darbesinin ağır bedellerini bu millet ödedi. 28 Şubat'ın ağır bedellerini bu millet ödedi." ifadelerini kullandı.

 

Müezzinoğlu, "Kim hangi yanlışlığı yaptıysa, kim hangi yasa dışılığı yaptıysa, kim hangi rüşveti aldıysa yakalarsın. Ama o çantaları veya o kutuları 10-14 ay takip edip hiç alakası olmayan sepetin içine koyup hükümete asrın yolsuzluğu deniliyor. 10-11 yıl önce 50 milyar dolar banka hortumlamasına asrın yolsuzluğu demeyen bir anlayış bugün daha ne olduğu belli olmayan henüz daha milletin önüne ve hukukun önüne şu fotoğraftır diye gösterilmeyen bir hadisede asrın yolsuzluğu diyerek siyasi iktidarı, hükümeti onun başbakanını yıpratma kampanyası istikrarı bozmak değil de nedir?" dedi.

 

Halkın oynan oyunların farkında olduğunu belirten Müzezzinoğlu, "O nedenle milletimiz burada oynanan oyunları -geçmişte çok bedeller ödediği için- artık kolay iyi okuyor ve inşallah bu senaryolar tutmayacak ister içeriden gelsin ister dışarıdan. Biz ne diyoruz AK Parti yolsuzluk yapıyorsa işte sandık geliyor. AK Parti'den birileri yanlışlık yapıyorsa da hukuk gereğini yapsın. Herkese yaptığı gibi." ifadelerine yer verdi.

 

Bakan Müezinoğlu, Valilik ziyaretinden son Gaziantep Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir