• DOLAR 32.428
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2443.651
  • ...
İÜ'nin 'Erasmus +' ve 'Diploma Eki Etiketi' başarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA - İnönü Üniversitesi, 2014-2020 yılları arasında 'Erasmus' faaliyetlerini sürdürme hakkına ve 'Diploma Eki Etiketi' uygulamasına sahip oldu.

 

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarından Erasmus'un 2007-2013 dönemi tamamlandı. Program bundan sonra 2014-2020 yıllarını kapsayan yeni dönemde bazı değişikliklerle beraber 'Erasmus+' adıyla yine aynı amaçla devam edecek.

 

Açıklamada, İnönü Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi Erasmus Koordinatörlüğü'nün geçtiğimiz Mart ayında, 2014-2020 yılları arasında geçerli olacak ve programın yürütülmesi için ehliyet mahiyetinde olan ECHE (Erasmus Charter for Higher Education) için yapmış olduğu başvuru sonuçlandığı ve 'İnönü Üniversitesi 2014-2020 yılları arasında geçerli olacak söz konusu beyannameyi almaya ve 'Erasmus+' faaliyetlerini sürdürmeye hak kazandı' bilgisi verildi.

 

İnönü Üniversitesi'nin açıklamasında 'Diploma Eki Etiketi' konusunda ise, " İnönü Üniversitesi'nin Haziran ayında yaptığı 'Diploma Eki Etiketi (Diploma Supplement Label)' başvurusu Avrupa Komisyonu tarafından değerlendirilerek onaylandı ve bu kapsamda İnönü Üniversitesi Bologna Sürecinin önemli basamaklarından biri olan 'Uluslararası Diploma Eki Etiketi'ni almaya hak kazandı. Türkiye'de ve Avrupa'da seçkin üniversitelerin sahip olduğu 'Diploma Eki Etiketi' öğrencilerin diplomalarına ek olarak verilen tamamlayıcı bir belge niteliğinde olup, uluslararası akademik ve mesleki tanınırlığı sağlıyor." ifadeleri yer aldı. (Enis Ağırbaş-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir