• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
Mahkumlardan el emeği göz nuru sergilendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Manisa E Tipi Ceza ve İnfaz Kurumunda bulunan mahkûmların, el emeği göz nuru ile yaptıkları eserler, Yeni Han'da cezaevi idaresine tahsis edilen 2 işyerinde satışa sunulmak üzere sergiye açıldı.

 

Açılışa Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, E Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürü İsmet Çelik, Organize Sanayi Bölge Başkanı Sait Türek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ile davetliler katıldı. Sergide mahkûmların ürettiği ahşap, deri, seramik ve boncuk işleme ürünleri sergilendi.

 

Törende konuşan Vali Abdurrahman Savaş, cezaevine alınan kişilerin rehabilite olarak dışarı çıkmalarını istediklerini söyledi.

 

Başsavcı Durdu Kavak ise, Türkiye'de tüm cezaevlerinde bu tür etkinliklerin olduğu gibi Manisa'da da devam ettiğini söyledi. Daha önce Uşak, Kütahya ve kadın tutukluların bulunduğu cezaevlerinden çini, deri ve el işi ürünleri sergilediklerini ifad eden Kavak, "Buradaki dükkân bizim için anlamlı. Cezaevlerinden getirdiğimiz ürünleri Manisalıların beğenisine sunuyoruz. Cezaevindeki insanlar boş oturmuyorlar ürettikleri ürünlerle hem becerilerini geliştiriyorlar hem de harçlıklarını çıkarıyorlar. Bir taraftan da bir şeyler üretmenin keyfine varıp topluma daha çabuk rehabilite olmaları sağlanıyor." dedi.

 

Daha sonra Vali Savaş ve Cumhuriyet Başsavcısı Kavak ile davetliler sergiyi gezerek ürünleri yakından inceledi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir