• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...
`Yargı ve Emniyet İçindeki Derin Yapı İş Başında`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Başta Diyarbakır olmak üzere Türkiye`de yaşanan hukuksuzluklarla ilgili açıklamada bulunan İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (HÜR DER) Başkanı Av. Şaban Dalgın, yaşanan hukuksuzlukların ana kaynağının emniyet ve yargı içerisinde yuvalanmış derin odaklar olduğunu söyledi.
 
Özellikle dindar halka karşı yapılan kaçırma girişimlerini eleştiren Dalgın, kendilerini polis diye tanıtarak adam kaçırmaya çalışanların, hukuka aykırı şekilde dinlemeler yapanların, devlet içinde devlet gibi davranan karanlık yapıların olduğunu söyledi.
 
"Emniyet içine yuvalanmış yapı var"
Kürtlerin yaşadığı coğrafyalarda sürekli karışıklıkların olduğunu ifade eden Dalgın, "Son günlerde yargı ve emniyette yuvalanmış şebekelerin somut adımları bölgenin daha da karıştırılmak istenmesinin belirtisidir. Batman`da tesettürünü teferruat gördüğü için ara sıra örtünen bayan bir hâkimin HÜDA PAR üyesini elde delil olmamasına rağmen tutuklatması, mağdura savunma hakkı dahi sunmaması ortamın karıştırılmak istendiğinin göstergesidir." dedi.
 
"BDP`li vekillerin bırakılmaması planın parçası mı?"
Anayasa Mahkemesinin kararına rağmen BDP milletvekillerinin bırakılmamasını da Kürt coğrafyasında oynanan oyun bir parçası olarak gördüklerini söyleyen Dalgın, "Diyarbakır 5.ve 6. Ceza Mahkemelerinin Anayasa Mahkemesi kararına rağmen BDP milletvekillerini tahliye etmemesi bölgemizin yargı ve emniyet eliyle yakın zamanda karıştırılacağının işareti olarak yorumlamaktayız." şeklinde konuştu.
 
"Dindarları kaçırmada ki amaç ne?"
Batman ve Diyarbakır`da adam kaçırmaya yönelik eylemlerin olduğunu bunu yapanların polis kisvesine büründüklerini söyleyen Dalgın, "Polis kisvesiyle bazı insanların toplumda etkili insanları kaçırmaya çalıştıkları gözlenmektedir. Yine Diyarbakır`da HÜDA PAR`ın düzenlediği konferansta teknik izleme yapan ekiplerin deşifre olması bu şebekenin bölgemizle ilgili tüm planlarını ve emellerini ortaya çıkarmaktadır." ifadelerini kullandı.
 
"Yargıdan hukuksuz kararlar"
Diyarbakır 8.Ceza Mahkemesi tarafından Bilge Gençlik Kulübü üyesi 5 öğrenciye verilen cezaları da hukuksuz bir karar olarak gördüğünü belirten Dalgın, "5 öğrenciye verilen cezanın devamının geleceğini de tahmin etmek çok zor olmasa gerek. Bunların amacı da Diyarbakır başta olmak üzere Kürdistan coğrafyasını karıştırmaktır. Emniyet ve yargı içerisinde kendini şirin göstermeye çalışan bu yapıların bölgemizle ilgili kötü düşünceleri barındırdıkları ortadadır." dedi.
 
"Kürtlere karşı kinlerini dizilerle yansıtıyorlar"
Kürtlere karşı çirkin planlarını yaptıkları film ve dizilerle dışa vurduklarını söyleyen Dalgın, "Dizi filmlerinde Kürdistan coğrafyasına yönelik şiddeti bir çözüm olarak gördükleri çok açık ve seçik olarak anlaşılabilir. Provokasyona hazır olan BDP/PKK`ye yakın medyalara yerleştirilmiş öncü kuvvetlerini, yaklaşan seçim sürecinde hazırlanacak senaryolara hemen alkış tutacak şekilde hazırlamakta ve bu senaryoların Kürdistan coğrafyasını ateşe çevireceğini tüm halkımız görmelidir." şeklinde konuştu.
 
Dalgın son olarak, özellikle bu derin yapıların Kürdistan coğrafyasında yaşayan farklı fikirlere karşı kışkırtma girişiminde bulunacağını belirterek, halkın oynanan oyunlara karşı dikkatli olması gerektiğini söyledi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir