• DOLAR 32.53
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2455.39
  • ...
Bitlis tanıtım günlerine İzmirlilerden yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Ankara AKM ve İstanbul Feshane'de yapılan Bitlis tanıtım günlerinin ardından İzmir Fuar alanında yapılmakta olan Bitlis tanıtım günlerini değerlendiren Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, İzmirli hemşerilerinin yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

 

İlk günden itibaren gelen misafirleri karşılayan Alaydın, Bitlis'in tüm güzelliklerini İzmir'e taşıdıklarını belirterek şunları söyledi: "Fuarın açılış gününde yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Bitlis'in tarihini, kültürünü, ışık şahsiyetlerini, büryanını, balını ve daha birçok güzelliğini İzmir'de Bitlis'in küçük bir minyatürü ile sergiliyoruz." dedi.

 

Alaydın açıklamasında, uzun yıllardır burada yaşan Bitlisli hemşerilerimizin büyük hasretleri olduğunu ve bu yüzden yoğun ilgi gösterdiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "81 yaşında bir amcamız Zeydan Mahallesinde doğmuş, yaklaşık 60 senedir Bitlis'ten çıkmışlar ve bir daha geri dönmemişler. Memleket hasreti çekiyorlar. Burada karşılaştığımız olay Bitlis'ten İzmir'e yerleşen hemşerilerimizin uzun yıllardır Bitlis'e gelmediklerini fark ettik.

 

Tabi biz bu tanıtım günlerini yaparken burada yaşayan hemşerilerimizden ziyade Bitlis'in turizm altyapısı güçlendirme adına Bitlis'i marka şehir yapma adına buralardayız. Çünkü marka şehir olmak çok büyük emek istiyor. Bizler uzun yıllar inşallah bu mücadeleyi vereceğiz. Bitlis'in altyapısını oluşturarak marka şehirlerin arasına sokacağız.

 

Bu büyük çaba gerektiren bir emektir. Özellikle bir yıl içerisinde 3 tane büyük organizasyon gerçekleştirmek kolay değil. Herkes çok büyük bir emek veriyor. Vekillerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, kaymakamlarımız, ilçe belediye başkanlarımız, belde belediye başkanlarımız, esnaflarımız bütün herkes emek veriyor ve büyük katkıları var. İnşallah bu emekler boşa çıkmayacak. Bitlis turizm ve tanınma konusunda hak ettiği yere gelecek. Bitlis için elimizi taşın altına soktuk. Bizler bugün bu ilgiyi bu kalabalığı gördükçe ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görüyoruz." şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir