• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
HÜDA PAR Batman, Siirt ve Ağrı Adaylarını Açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- HÜDA PAR Batman, Siirt ve Ağrı illerinin yanı sıra bu illere bağlı ilçe ve belde belediye başkan adaylarını açıkladı. HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı olarak Doktor Aydın Gök`ü gösterirken Siirt için Mehmet Tetik`i, Ağrı içinse Burhan Aslan`ı belediye başkan adayı olarak tercih etti.

Halkın büyük ilgi gösterdiği programda açıklanan adayların, halkın yakından tanıdığı isimlerden seçilmesi dikkat çekti. Bölgelerinde halka önemli hizmetlerde bulunan kişileri aday gösteren HÜDA PAR`ın aday profillerinde, "28 Şubat ve Jitem mağduru, ilmi ve kültürel birikime sahip, bölgenin dinamiklerini iyi bilen, islami ve insani faaliyetlerde bulunan STK`ların temsilcileri" gibi özelliklerin bulunması partinin adayları belirlerken titiz davrandığı yorumlarına neden oldu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve kurmaylarının katıldığı programda adayların isimlerinin açıklandığı sırada katılımcıların büyük heyecan yaşadığı görüldü.

Siyasete yeni bir tanım ve yeni bir soluk getireceklerini ifade eden Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR`ın ilkeli bir duruş ile siyaset yapacağına vurgu yaparak belediye başkan adaylarını açıkladı.

İşte HÜDA PAR`ın adayları ve kısaca hayatları:

Batman Belediye Başkan Adayı: Dr.Aydın Gök
1966 yılında Hasankeyf`in Mebiye köyünde doğdu. Batman`da 1994-1998 yıllarında belediye başkanlığı yapan merhum Salih Gök`ün oğlu olan Aydın Gök, ilk ve orta öğrenimini Batman`da tamamladı. İmam Hatip Lisesi mezunu olan Gök, Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi`nden doktor olarak mezun oldu. Yıllarca Batman`da sağlık ocakları ve Devlet Hastanesi`nde doktorluk yaptı.

2009 yılında Batman`da Sağlık ve Çevrecilik Derneği SAĞ-ÇEV`in Genel Başkanlığını yaptı. 2011 yılında aile hekimi olarak çalıştığı İstanbul Başakşehir`de Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Erdem Der`i kurdu ve başkanlığını yaptı.

2012 yılında Batman`a tayin isteyip Batman Bölge Hastanesi`nde göreve başladı. Bir kaç ay çalıştıktan sonra HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı`nı kurmak için doktorluktan istifa etti. Batman il teşkilatının kurucu başkanı olan Gök, Batman Belediye Başkan Adayı olmak için İl Başkanlığı görevinden istifa etti.

İslami düşüncesinden dolayı 3,5 yıl cezaevinde kaldı. Gök, evli ve 5 çocuk babasıdır. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Siirt Belediye Başkan Adayı: Mehmet Tetik
1966 yılında Eruh`ta doğdu. İlk ve ortaokul öğrenimini Siirt`te tamamladı. Bölgenin önemli kanaat önderlerinden Dideran aşireti lideri Hacı Mirza`nın en büyük oğlu olan Mehmet Tetik, Türk Telekomda teknisyen yardımcısı olarak çalışmaktadır. Kapatılan Mustazaf Der Siirt şubesi yönetim kurulu üyesi olan ve Hüda Par Siirt İl teşkilatının kurucuları arasında yer alan Tetik, evli ve 8 çocuk babasıdır.

Siirt ve çevresinde kan davalarının gerçekleşen aile barıştırmalarında babasının yardımcısı olarak ön saflarda yer almaktadır.

Ağrı Belediye Başkan Adayı: Burhan Aslan
1973 yılında Ağrı`da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ağrı`da tamamlayan Aslan, İslami düşüncesinden dolayı 2000 yılında gözaltına alındı ve ardından cezaevine konuldu. Mustazaf Der Ağrı Şubesinde Başkan Yardımcılığı yapan Aslan Mustazaf Der`in kapatılmasının ardından Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şube Başkan Yardımcılığı yaptı. Aslan, kendisine ait şirkette yönetim kurulu başkanlığı yapmaktadır. Belediye başkan adaylığı için Hüda Par Ağrı İl Başkanlığı görevinden ayrılan Aslan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Siirt Eruh Belediye Başkan Adayı: Hamit Nas
1969 yılında Eruh`ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Siirt`te tamamladı. 1989 yılında PKK tarafından kaçırıldı. 4 ay PKK`nin elinde kalan Nas kendi imkânları ile kaçarak kurtulabildi. 2000 yılında İslami düşüncesinden dolayı gözaltına alındı ve cezaevine kondu. 7 ay cezaevinde kalan Nas, Hizbullah üyesi iddiasıyla 2003 yılında tekrar gözaltına alındı ve 8 ay cezaevinde kaldı. Halen esnaflık yapan Nas evli ve 6 çocuk babasıdır.

Kozluk Belediye Başkan Adayı: Seyithan Aksoy
1958 yılında Kozluk`un Mangik köyünde doğdu. İlköğrenimini Beşiri İkiköprü(İstasyon)da, orta öğrenimini Beşiri`de, Lise öğrenimini Batman`da tamamladı. 1979 yılında Siirt Eğitim Enstitüsü`nden mezun oldu. Aynı yıl öğretmen olarak göreve başladı. 22.5 yıl öğretmenlik ve idarecilik yapan Aksoy, İslami düşüncesinden dolayı 2007`de memuriyetine son verilerek görevden alındı. 2001 yılında İslami düşüncesinden dolayı gözaltına alındı ve 5 sene Batman cezaevinde kaldı.
Kozluk İlim Der yönetiminde görev alan Aksoy, Hüda Par Kozluk İlçe Teşkilatının kurucu üyesidir. İlçe Teşkilat Başkanlığını yürüten Aksoy, bu görevinden belediye başkan adayı olmak için ayrıldı. Orta düzeyde Arapça, Fransızca ve İngilizce bilen Aksoy, evli ve 10 çocuk babasıdır.

Gercüş Belediye Başkan Adayı: Mehmet Dursun
1965 yılında Gercüş`ün Yüceköy`ünde doğdu. İlköğrenimini köyde, orta öğrenimini Gercüş`te tamamladı. Lise öğrenimini 1980 askeri darbesi nedeniyle tamamlayamadı. Ticaretle uğraşan Dursun, 2000 yılında İslami düşüncesinden dolayı gözaltına alındı ve Batman, Midyat ve Adana Cezaevlerinde toplam 4,5 yıl cezaevinde kaldı.

Hüda Par Gercüş İlçe Teşkilatının kurucu üyesi olan Dursun, İlçe başkanlığı görevini de yürüttü. Belediye başkan adayı olmak için başkanlıktan ayrılan Dursun, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Sason Belediye Başkan Adayı: Fikret Avcı
1980 yılında Sason`da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Sason`da tamamladı. Sason Rahmet Pınarı Derneği`nin yönetim kurulu üyesi olan Avcı, Hüda Par Sason İlçe Teşkilatının kurucu üyeleri arasındadır. Ticaretle uğraşan Avcı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Beşiri Belediye Başkan Adayı: Nasır Efrens
1958 yılında Beşiri`nin Otluca (Merge Receba) Köyü`nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Beşiri`de, Lise öğrenimini Batman`da tamamladı. Batman`da Tüpraş rafinerisinde 18 yıl çalıştı. İslami düşüncesinden dolayı 2000 yılında Batman`da 9 ay cezaevinde kaldı.

2008 yılında Beşiri Hizmet Der`in kurucuları arasında yer alan Efrens, Hizmet Der`in başkanlık görevini de yürüttü. Hüda Par Beşiri ilçe teşkilatının kurucuları arasında yer alan Efrens, ilçe başkanlığı görevini de yürüttü. Beşiri belediye başkan adayı olmak için başkanlık görevinden istifa eden Efrens, evli ve 8 çocuk babasıdır.

Balpınar (Gresira) Belde Belediye Başkan Adayı: Lokman Söğüt
1964 yılında Balpınar`da doğdu. İlköğrenimini Balpınar`da okudu. TPAO`da kısa bir süre işçi olarak çalıştı. 1994 yılında emniyetin içindeki karanlık güçlerce kaçırılıp günlerce işkence edildi. Çiftçilik ve esnaflık yapan Söğüt, evli ve 7 çocuk babasıdır.

Kayapınar (Aynkaf) Belde Belediye Başkan Adayı: Samir Özhan
1971 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kayapınar (Aynkaf)`ta tamamladı. Lise öğrenimini Midyat`ta tamamladı. 2000 yılında İslami düşüncesinden dolayı gözaltına alınan Özhan, 15 gün sorguda kaldı. Daha sonra defalarca gözaltına alındı. Midyat Azim Der üyesi olan Özhan, Kayapınar İlçe Teşkilatının Kurucu üyelerinden olan Özhan, belde teşkilat başkanlığını da yürütmektedir. Esnaflık yapan Özhan evli ve 6 çocuk babasıdır. (Veysi Demir-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir