• DOLAR 32.449
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2442.924
  • ...
Erdoğan ABD Büyükelçisini uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SAMSUN - Samsun'da halka seslenen Başbakan Erdoğan İstanbul merkezli yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili sözleri basına yansıyan ABD Büyükelçisi Frances Riccardone'ye tepki gösterdi.

 

Riccardone'yi, 'Sizleri ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz' diye uyaran Başbakan Erdoğan, "Son günlerde çok entresan büyükelçiler bazı provakatif eylemlerin içerisine giriyorlar. Ben onlara da Samsun'dan sesleniyorum, 'İşinize bakın.' Eğer görev alanınızın dışına çıkarsanız bu hükümetlerimizin yetki alanında olan yere kadar gider. Biz sizleri ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz. Eğer sizin ülkelerinizde bizim büyükelçilerimiz bu tür oyunların içerisine giriyorsa, siz bize haber verin biz alırız. Kendi büyükelçilerimizi de biz alırız." dedi.

 

"Ulusal boyutu olan bir operasyondur"
Bu operasyonun, Hükümete karşı atılmış bir adım olduğunu savunan Başbakan Erdoğan, " Ama bundan öte uluslararası ve artı diyorum ulusal boyutu olan bir operasyondur. Biz bundan yılmayacağız. Çünkü onlar salt AK Parti'nin güçlenmesinden değil aynı zamanda Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız oluyorlar." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir