• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Cizre'de muhtarlar DEDAŞ Müdürüne isteklerini ileti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cizre Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2014 yılı mütevelli heyetine seçilecek muhtarlar için düzenlenen programa davet edilen İl DEDAŞ Müdürü İlter Akıncı ve DEDAŞ Cizre Şefi Ahmet Ayan muhtarların elektrik kesintileri ile ilgili sorularını yanıtladılar.

Cizre Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2014 yılı mütevelli heyeti üyeliği için muhtar seçimi, Öğretmen Evi toplantı salonunda gerçekleşti. Seçime geçilmeden önce geçen dönemde yapılan faaliyetlerle alakalı muhtarlara bilgi verildi. İlçe Kaymakamı Şenol Koca başkanlığında yapılan seçimde oy birliği ile merkezdeki mahalleleri temsilen Yafes Mahalle Muhtarı Necmettin Özer, köyleri temsilen de Erdem Köy Muhtarı Gazi Saçı mütevelli heyetine seçildi.

Toplantının ardından ilçe merkezi ve köylerinde meydana gelen elektrik kesintilerinin nedenleri ve alınabilecek önlemlerin görüşülmesi için İl DEDAŞ Müdürü İlter Akıncı ve DEDAŞ Cizre Şefi Ahmet Ayan toplantıya davet edildi. Toplantıda öncelikle muhtarlara tek tek söz verilerek sorunları dinledi. Elektrik kesintileri konusunda DEDAŞ müdürünü soru yağmuruna tutan muhtarlar, elektrik kesintilerine bir çözüm bulunmasını istedi.Muhtarların en çok üstünde durduğu sorunlardan biri de, herhangi bir arıza durumunda bir muhatap bulamadıkları elektrik arıza servisine veya yetkililere ulaşamadıklarıydı. DEDAŞ yetkilisi, arıza servisinde tek telefon bulunduğunu ve son dönemde yetersiz kaldığını dile getirdi. Muhtarlarımızın dile getirdiği bir diğer sorunsa elektrik kesintilerinin sıklıkla ve uzun süreler yaşanıyor olmasıydı. DEDAŞ Müdürü İlter Akıncı, uzun kesintilerin sebebinin, yüksek gerilim hatlarının ve trafoların bakım onarım işleri olduğunu ve bir müddet daha bu kesintilerin bu kadar uzun olmamak kaydıyla devam edeceğini kaydetti.

DEDAŞ İl Müdürü İlter Akıncı, yeni başlatılan kampanya hakkında da bilgi verdi. Akıncı, "Kampanya, sayaç veya elektrik tesisatında kaçak şüphesi varsa ya da bir nedenden ötürü arızalı olduğunu düşünüyorsanız, hiçbir suretle sayaç hakkında işlem yapılmadan sorgusuz sualsiz akıllı sayaçla sayacınızı değiştiriliyor. Eski sayacınız üzerinde her hangi bir işlem veya araştırma yapılmıyor." dedi.(Abit Dündar -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir