• DOLAR 32.517
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2435.04
  • ...
 Malzeme Taşıyan 240 Kamyon Gazze`ye Girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze`deki Filistin Yönetimi`ne bağlı İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı`nın Gümrük Kapıları Yönetimi tarafından yapılan açıklamada işgal yönetiminin bugün (19 Aralık Perşembe) sabah Kerem Ebu Sâlim kapısını açtığı ve 240 yük kamyonunun Gazze`ye giriş yaptığı bildirildi.

Kerem Ebu Salim Kapısı Müdürü Binbaşı Munir el-Gulban tarafından yapılan açıklamada kamyonların özel sektöre ait muhtelif eşyaları, gıda maddelerini ve gönderilen bazı yardım malzemelerini taşıdığı ifade edildi.

Munir el-Gulban ayrıca bugün Avrupa`ya ihraç edilecek çilek ve yeşil sebze taşıyan altı yük kamyonunun Gazze`den yola çıkarılacağını ifade etti.

Bu arada ulaşım araçlarında kullanılmak üzere sınırlı miktarda mazot ve benzin, ayrıca sanayi sektöründe kullanılacak bir miktar mazot ve yardım faaliyetlerinde kullanılmak üzere yedi kamyon çimento sokulmasının beklendiği haber verildi.

Munir el-Gulban, işgal güçlerinin hâlâ güvenlikle ilgili hayali birtakım gerekçeler ileri sürerek inşaat sektöründe kullanılması beklenen bazı hammaddelerin sokulmasına engel olduğuna dikkat çekti.

FEM

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir