• DOLAR 32.455
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2434.83
  • ...
Dünya Belediyeleri Konya'da buluşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı'nın Yönetim Kurulu ve Konsey Toplantısı'na ev sahipliği yapacak. Teşkilatın eş başkanı olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 19-21 Aralık tarihleri arasında yapılacak toplantılarda 17 ülkeden ve Türkiye'den 400'e yakın Belediye Başkanı ve belediye yöneticisini ağırlayacaklarını söyledi.
Akyürek, son yıllarda gerçekleştirilen yatırımlar, dünya şehirleri ile kurulan ilişkiler ve önemli birliklerde Türkiye'yi temsil ederek şehrin tanıtımını yaptıklarını ifade etti.

 

Konya olarak Dünya Tarihi Şehirler Birliği ve Dünya İpek Yolu Şehirleri Birliği'nin yönetimlerinde yer aldıklarını kaydeden Akyürek, "Yine, İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği yönetimi ile Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği'nin Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı'nda eş başkan olarak Türkiye'yi dünya arenasında temsil ediyoruz. Bunlar dünya şehirleri arasında Konya'mıza itibarlı bir yer kazandırıyor. Konya'nın tanıtımını sağlıyor. Yatırım ve ziyaretçi akışına vesile oluyor" dedi.

 

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının Yönetim Kurulu ve Konsey Toplantısı'na, 19-21 Aralık tarihleri arasında Konya'da ev sahipliği yapacaklarını dile getiren Akyürek, toplantının konusunun 'Yerel Diplomasinin Bölge ve Dünya Barışına Katkıları ve Yerel Yönetimlerde Yenilikçi Uygulamalar' olacağını söyledi.

 

Toplantıya dünyanın 17 farklı ülkesinden ve Türkiye'den 400'e yakın belediye başkanı ve belediye yöneticisi katılacağını vurgulayan Akyürek, dünya şehirleri arasındaki ilişkilerin, şehirlerin gelişmesine katkı yaparken ülkeler arası işbirliğine, dostluğa ve dünya barışına da katkı sağlayacağını ifade etti.

 

Hazreti Mevlana'nın yüzyıllar öncesinde ortaya koyduğu sevgi, barış ve hoşgörü anlayışının bugün dünyanın ihtiyacı olan en önemli düşünce olduğunu söyleyen Akyürek, bu kapsamda Konya'da yapılacak toplantının büyük önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

 

Yönetim Kurulu ve Konsey Toplantısı 19 Aralık Perşembe günü saat 09.30'da Dedeman Otel'de başlayacak. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı'nın (UCLG-MEWA) amacı, bölgede bulunan yerel yönetimler arasında işbirliği oluşturmak, yerel yönetimin değerlerini, amaçlarını ve çıkarlarını koruyarak demokratik yerel yönetim anlayışının dünyadaki birleşik sesi ve sözcüsü olmak şeklinde tanımlandı. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir