• DOLAR 32.468
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2438.031
  • ...
Konya'da toplu açılış töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi'nde 115 eserin toplu açılış töreni gerçekleştirildi.


Düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya'nın kendisi, hükümet ve parti nezdinde çok müstesna bir yeri olduğunu belirterek, Konya'nın rehberleri olduğunu ve bu yolculukta yollarını aydınlattığını ifade etti.

Başbakan Erdoğan, "Konya, en zor zamanlarda, en sıkıntılı dönemlerde bize yol gösteren kutup yıldızı oldu. Pınarhisar Cezaevinden bu yana ne zaman başımız dara düşse, ne zaman bir sorun olsa Konya'nın hayır dualarını, desteğini her zaman yanımızda, yüreğimizde hissettik. Mevlana şehri Konya'ya 11 yıldır mahcup olmadık, mahcubiyet yaşatmadık. Siz arkamızda olduğunuz müddetçe geri adım atmayacağız. Haktan ve hak mücadelesinden asla ayrılmayacağız. Birileri istedikleri kadar kirli ittifakların içine girsinler. Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. Arkasına medyanın, sermayenin gücünü, Türkiye içinde ve dışında karanlık çevreleri alanlar Türkiye'nin ayarlarını değiştiremezler. Türkiye, üzerinde operasyon yapılacak bir ülke değildir. Konya'dan tekrar ediyorum; Türkiye'de artık söz de, karar da, yetki de milletindir. Biz Konya'ya ve 81 vilayete de başımız dik gidiyoruz. Bundan sonra da Mevlana'nın, Alaaddin Keykubat'ın, Kılıçarslan'ın huzuruna başımız dik, alnımız ak çıkacağız." dedi.

Dün Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nietoile ile bir araya geldiklerini ve Hazreti Mevlana'dan bahsettiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, konuk Cumhurbaşkanı'na İspanyolca Mesnevi hediye ettiklerini dile getirdi.

Konuşmasında, Filistin'de, Mısır'da, Suriye'de mazlumun yanında olduklarını, Mevlana'nın sevgi, dostluk, kardeşlik mesajlarını tüm dünyaya taşımaya devam edeceklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, barış ve huzur havasının Türkiye'yi çok daha yüksek seviyelere taşıyacağını, Türkiye'nin zincirlerinden kurtulmuş bir şekilde 2023 hedefine doğru ilerleyeceğini söyledi.

Konya'ya 11 yılda 18,5 milyar liralık yatırım yaptıklarını, 840 yataklı Şehir Hastanesi'ne yakın zamanda başlayacaklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "En çok mutlu olduğum eserlerden birisi Ankara-Konya arası hızlı tren. Diğeri de Konya-Eskişehir arası hızlı tren. Konya, raylı sistemde her geçen gün daha ileri gidiyor. Çevre yolu ile ilgili çalışmalar da yürüyor. Konya'yı yüksek hızlı trenle İstanbul'a bağlayacağız. Eskişehir-İstanbul hızlı tren hattı Ocak ayı itibariyle bitecek. O zaman Konya'dan İstanbul'a kadar yüksek hızlı trenle gidilebilecek. Bursa, İzmir, Edirne, Sivas hatları da bittiğinde Konya kadim başkentlerimizde Büyükşehirlerimizde hızlı tren aracılığıyla kucaklaşmış olacak."


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise bir millet, bir ülke yükseliyorsa onun şehirlerinin, özellikle de merkez şehirlerinin o kaderin bir parçası olarak yükseleceğini belirterek, Konya'nın da Türkiye'nin yükselişi ile birlikte tüm dünyada tanındığını dile getirdi. Davutoğlu, Konya'nın geçmişte olduğu gibi bundan sonra da yolların, ilmin, ticaretin, enerjinin akış merkezi olacağını vurguladı.

Konya Valisi Muammer Erol, Şeb-i Arus'un son 10 yıldır büyük hizmetler ve eserlerle vuslatın vesilesi olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, "Her yıl 17 Aralık'ta Şeb-i Arus törenleri ve Başbakan Erdoğan tarafından gerçekleştirilen toplu açılışlarla iki bayramı birlikte yaşıyoruz." dedi.

Toplu açılış töreninde toplam 613 milyon lira tutarındaki yatırımlarının açılışının yapılacağını vurgulayan Akyürek, "Spor ve Kongre Merkezi'nin talimatını geçtiğimiz yıl 16 Aralık'ta Sayın Başbakanımız vermişti. Bir yıl sonra bu salonda muhteşem bir ortamda 12 bin hemşehrimizle birlikte hem salonun, hem de Konya'mıza kazandırılan eserlerin açılışını yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi'nin 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi ile birlikte 151 milyon lira değerindeki eserleriyle birlikte bakanlıkların, ilçe belediyelerinin ve TOKİ'nin 613 milyon lira değerindeki 115 eserinin açılışı yapıldı. (İlyas Yavuz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir