• DOLAR 32.524
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2433.577
  • ...
Elektrik kesintilerine tepkiler artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Son zamanlarda sık sık giden elektrik kesintilere tepki gösteren Diyarbakır halkı, sokağa indi. Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Göçmenler Caddesi'nde saat 18.00'te sokak ortasında ateş yakarak eylem yapan halk, elektriklerin bir haftadır sürekli kesildiğini ileri sürerek sorununun giderilmesini istedi. Eylemcilerin "DEDAŞ istifa" şeklinde sloganlar attıkları görüldü.


Elektriklerinin bir haftadır olmadığını söyleyen mahalleli, "Elektrikler 10 dakika geliyor bir saat gelmiyor. Çocuklarımız Öğrencidirler, ders çalışamıyorlar. Çocuklarımıza ders yaptıramıyoruz. Sıkıntılarımız var. TEDAŞ'ı aradık geldiler ama hiçbir şey yapmadılar. Ondan dolayı burada ateş yakmışız, eylem yapıyoruz." şeklinde konuştu.


10 gündür işyerimi açamıyorum
Bağlar'da İnternet Cafe işleten ancak 10 gündür dükkânının kapalı olduğunu söyleyen Murat Gezer, "Ben esnafım, 10 gündür dükkânımı açmamışım. Devlete vergi veriyorum. Elektrik faturasını veriyorum. Kiracıyım, kirayı da veriyorum. Kapalıyım diye dukan sahibi kapalısın para verme demez parasını ister. Devlet sen bir ay kapalısın diye vergi almayayım demez vergisini alır. DEDAŞ kendi elektriğini alır. Biz hakkımızı nereden alalım." ifadelerini kullandı.


"Elektrikler kesiliyor ama kimsenin umurunda değil"
Elektriklerin sürekli kesildiğini ancak kimsenin umurunda olmadığını ifade eden Gezer, "Milletin halini görüyorsun. Şu andaki yol insanların yaşantısı değil hayvanlar bile yaşamaz. Evet, herkes kaçak elektrik kullanıyor. Ama eğer kaçak kullanıyorsa işsizlikten dolayıdır. Adamın gücü yoktur kullanamıyor. Devlete elektriği veren burasıdır, Diyarbakır toprağıdır, Doğu toprağıdır. Barajlar bizde elektrik veren biz ama elektrik sıkıntısı çeken yine biz. Batıda bir elektrik gitsin kıyamet kopar ama burada kesildiği zaman kimsenin umurunda değil." dedi.


DEDAŞ: Gidin Valiye şikâyet edin ben yapmıyorum
Kısa bir zaman önce özelleşen Dicle Elektrik A.Ş'nin (DEDAŞ) kendilerine 'Ben elektrikleri yapmıyorum gidin Valiye şikâyet edin' dediklerini iddia eden Gezer, "Devlet DEDAŞ'ı özelleştirmiş. Her özelleştirdiğin adam her bildiğini mi yapacak. Şimdi milletin dilinde dolanan bir laf var DEDAŞ'ım Müdürü 'Gidin valiye şikâyet edin ben yapmıyorum' diyor. Çıkıp televizyonlara nara atıyor işte biz bunu yapıyoruz diye. Ama millete gelince gidin valiye şikâyet edin ben yapmıyorum diyor." şeklinde konuştu. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir