• DOLAR 32.549
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2445.806
  • ...
CBÜ'de Sanal Üretim Laboratuvarı kurulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA-Celal Bayar Üniversitesi Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Çulha, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi'nde gerçekleştirilen 'İmalat Sanayinde Bilgisayar Destekli Mühendislik Uygulamaları' başlıklı konferansa ve İTÜ Sanal İmalat Laboratuvarı açılış törenine katıldı.

Celal Bayar Üniversitesi Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Çulha, 'Dövme ve Haddeleme İle Şekillendirme İşlemlerinde Simülasyon Örnekleri, Mikroyapı Analizleri ve Sağladığı Yararlar' başlıklı bir sunum gerçekleştirerek, Bayar Üniversitesi'nde sanal üretim laboratuvarı kurulması ile ilgili çalışmalar yaptı.

Simufact Türkiye Temsilcileri EX-EN mühendislik, Netform Metal yetkilileri ve Stefan Zimmer'in yer aldığı görüşmelerde, CBÜ-Malzeme Mühendisliği Bölümünde de sanal üretim laboratuvarı açılması konusunda destek sözü alındı. Laboratuvarda, malzeme üretim yöntemlerinin; sıcak, soğuk ve ılık haddeleme ve dövmenin tüm çeşitleri yanı sıra kaynaklı üretim, yapısal analizler simülasyonları da yapılabilecek. Özellikle yüksek lisans ve lisans seviyesinde açılacak seçmeli dersler ile öğrencilerin simülasyon bilgisine sahip olarak mezun olmaları ve çalışacakları kurum ve kuruluşların Ar-Ge ve İnovasyon gelişimine katkı sunmaları sağlanacak. Ramazan Sındıraç-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir