• DOLAR 32.443
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2441.89
  • ...
Kar Yağışı, 800 Bin TL Değerindeki Serayı Yıktı- FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Nusaybin`de iki gün aralıksın yağan ve kalınlığı 25 cm bulan kar yağışı ve tipi nedeniyle 800 bin TL değerindeki topraksız sera kullanılamaz hale geldi. Nusaybin`e bağlı Nergizli köyüne bulunan Haluk Deniz`e ait topraksız sera, kar yağışında çatısında biriken kar nedeniyle çöktü.
 
Nusaybin - Cizre Karayolunun 72 saat boyunca kapalı kalması ve elektrik kesintisi nedeniyle seraya müdahale edemediklerini belirten söz konusu seranın sahibi Haluk Deniz, 7.5 dönüm arazi üzerinde kurulu bulunan ve çelik halatlar ile polikarbon malzemeden yapılan seranın, çatısında biriken karın ağırlığına dayanamayıp çöktüğünü söyledi.
 
Hasarlarının yaklaşık 800 bin TL civarında olduğunu kaydeden Deniz, sera içerisinde bulunan ve toplamaya hazır hale gelen yaklaşık 15 bin TL civarındaki salatalıkları da kurtaramadıklarını ifade etti.
 
Deniz ayrıca, Nusaybin ve Kızıltepe`de bulunan birçok seranın artık kullanılmaz hale geldiğini ifade ederek yetkililerden zararlarının karşılanması yönünde yardım beklediklerini ifade etti. (Halil Akbalık - İLKHA) 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir