• DOLAR 32.333
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2280.994
  • ...
Tıp fakültesi ve 112 çalışanlarına ileri yaşam desteği kursu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA- Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) ve BAP desteği ile Hafsa Sultan Hastanesi ve Manisa 112 sağlık çalışanları için Avrupa Resüsitasyon Konseyi (ERC) İleri Yaşam Desteği (İYD) Uygulayıcı Kursu düzenlendi.

Manisa Elginkan Vakfı eğitim salonlarında gerçekleşen kursa; Hafsa Sultan Hastanesi, acil servis, ameliyathane ve yoğun bakım ile Manisa 112'de acil sağlık hizmeti veren 36 sağlık çalışanı katıldı.

Kurs, eğitimi verecek ERC - İYD eğitici sertifikası olan 12 ERC Avrupa Resusitasyon Konseyi Eğitimcisinin "Eğitime dair planlama ve hazırlık" yapmak üzere Prof. Dr. Gönül Tezcan Keleş koordinatörlüğünde bir araya gelmesi ile başladı. Katılımcılar, CBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Var, Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan ve CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. İsmet Topçu'nun yer aldığı tören sonrası, "Beceri eğitimi istasyonları" adı verilen 4 salonda uygulama çalışmalarına başladı.

Bu eğitimle kalbi durmuş erişkin bir hastanın yeniden canlandırılması işlemi ile kalbin durmasına yol açacak durumların önceden saptanıp, gerekli tedbirlerin alınması ve tedavileri öğretildi. "ERC-İleri Yaşam Desteği" kursunu başarı ile tamamlayan 34 kursiyer, 4 yıl süre ile Avrupa geçerliliği olan "ERC-ALS Uygulayıcı Sertifikası"na sahip oldu. Ayrıca, bu sertifikaya almayı hak eden kursiyerlerden, Arş Gör. Dr. Levent Uğur ve Arş Gör. Dr. Alper Özbakkaloğlu "ERC-IP" ve "Avrupa Resüsitasyon Konseyi Eğitici Adayı" olarak seçildi. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir