• DOLAR 32.571
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2444.09
  • ...
Konteynır kent sakinlerine Ocak ayına kadar süre
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Son alınan kararla Anadolu Konteynır Kentte kalan vatandaşlara Ocak ayına kadar elektrik verileceğini söyleyen Aras, bunun haricinde iş, kira ve kömür yardımında bulunulacağını belirterek bütün bu adımlara karşılık ailelerin olumlu karşılık vereceğini temenni ettiğini ifade etti.

 

Aras, Konteynır kentte kalan ailelerin sorunlarının çözümü için gerek kendilerinin gerekse Van Valisi'nin bu konuda şartları zorladığını ifade ederek, "Bugüne kadar yardım noktasında olabilecek en üst koşullara gelindi. Malumunuz 70 aile teklif edilen yardımlardan yararlanmaktadır. Kalan ailelerimiz, kamuoyunun da bildiği üzere kalıcı konut haricinde hiçbir teklifi kabul etmedi" dedi.

 

"Konteynır kentteki vatandaşlara ev verilmesi bugün için mümkün değil"
Son olarak yaptıkları girişimlerle Ocak ayına kadar elektrik verileceğini duyuran Aras, "Kalıcı konut noktasında biz de isterdik ailelerimiz istediği olsun. Ancak maalesef bugün için bunun mümkün olmadığını bütün çabalarımız göstermiştir. Dolayısıyla temenni ediyorum ki ailelerimiz bu makul teklifleri kabul eder ve biran evvel zor şartlardan kurtulup bu ideal şartlara geçiş yaparlar. Bu noktada toplumun da desteğini ayrıca önemsiyor ve ortak bir destek verilmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

 

Anadolu Konteynır Kent ile ilgili iddialar araştırılsın!
Öte yandan yaklaşık 4 ay önce açlık grevi ile gündeme gelen Anadolu Konteynır Kent sakinleri ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Yerel bir gazetenin ortaya attığı iddiada, konteynır kent sakinlerinin BDP/PKK tarafından açlık grevine zorlandığı, seçimlerden önce konteynır kentte çıkmaları halinde öldürülecekleri ve kendilerine saray dahi verilse yerel seçimlerden önce konteynır kentten çıkamamaları yönünde tehdit edildiği ifade edilmişti. Ancak söz konusu iddialarla ilgili herhangi bir araştırma ya da soruşturma yapılmamıştı. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir