• DOLAR 32.58
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2459.867
  • ...
DİŞTİ Donuyor- FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri (DİŞTİ) önünde ateş yakıp eylem yapan firma sahipleri ve yolcular, kaloriferlerin çalıştırılmadığını ifade ederek yetkililere tepki gösterdiler.

Otogarda kaloriferlerin çalıştırılmaması nedeniyle işyerlerindeki vatandaşların elektrik sobaları ile ısıtıldığı görülürken terminale gelen vatandaşların havaların soğuk olması nedeniyle mağdur oldukları görüldü.

Terminale gelen yolcuların soğuktan donduklarını ifade eden Harun Eser, "Yazıhaneler her ay 7 yüz elli milyon yakıt parası veriyor. Ona rağmen millet soğuktan donuyor. İçeride 10-12 derece soğukluk var. Yakıt parasını verdiğimiz halde yazın yanıyoruz kışın donuyoruz. Türkiye`nin hiçbir yerinde bu rezalet yok. Arabalar çıktıkları zaman her arabadan 50 milyon alınıyor bide yazhanelerin kirası her ay ödeniyor ödenmediği zaman icraya veriyorlar. İçeriye bir girin de içerideki vatandaşların halini sorun. Gece yolcu olarak gelen daha da perişan oluyor. Yolcular mağdur oluyor." şeklinde konuştu.

Terminalin içi yazın sıcak kışın soğuk
Otogarda bir düzenin olmadığını ifade eden Vahap Baran Altınışık, "Yazın soğutma sistemi çalışmıyor kışın da gelen yolcularımız üşüyor içerde. Biz kalem tutamaz hale geliyoruz. Merkezi sistem var ücretini de alıyorlar ama hiçbir şey yok ortada. Ücretini vermeyenlere cezai işlem yapılıyor. Üç dört defa gittik bize merkezi sistemde bir sorun var yetersizdir kaldırmıyor, diyorlar. Eğer kaldırmıyorsa geleceksin sağlamını yapacaksın yok eğer yapamıyorsan parasını almayacaksın. Bu sesimiz gerekli birimlere iletilmez ise önlem alınmaz ise yarın otogarın içinde lastik yakılacak. Daha büyük bir eylem yapılacak" ifadelerini kullandı.

"Arkadaşlarımızın hepsi hasta oldu"
Esnaflara sahip çıkılmadığını dile getiren Abdurrahman Baykıl ise "İçeri gelen vatandaşlar diyor ki `Bu ne biçim otogar.` Arkadaşlarımızın hepsi hasta oldu. Vatandaşlar çileden çıktı. Buranın müdürü gelip sormuyor soğuk mudur sıcak mıdır veya ne haldesiniz diye. Otogarımıza sahip çıkılmıyor. Vatandaşlara sahip çıkılmıyor. Yarın oy zamanı gelince de gelip oy isteyecekler" diyerek tepkisini dile getirdi. (Ömer Yasin Ergin/M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir