• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İşadamlarına vize müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, BTSO'nun vereceği referans mektubuyla Macaristan Büyükelçiliği'ne vize başvurusu yapacak işadamlarına uzun süreli ve çok girişli 'Shengen' vizesinin verileceğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın da katılımıyla Macaristan Büyükelçiliği ile imzalanan 'Vize Kolaylaştırma Anlaşması' hakkında bilgi veren BTSO Başkanı İbrahim Burkay, AB ile vize müzakereleri tamamlanıncaya kadar işadamlarının vize almasının kolaylaştırıldığını söyledi.

İmzalanan anlaşmanın, Türkiye işadamlarının AB üyesi ülkelere ziyaretlerinde karşılaştıkları vize engelinin aşılmasında önemli bir adım olduğunu belirten Başkan Burkay şöyle konuştu; "İşadamlarımız ticari faaliyetleri gereği Avrupa'ya çık sık seyahat ediyor. Ama vize uygulaması önemli bir bürokratik engel oluşturuyor. Bizler bir taraftan müzakere süreçlerinin tamamlanmasını beklerken, diğer taraftan da pratik çözümler üretmek zorundayız. BTSO olarak başlattığımız girişimler neticesinde, Macaristan Hükümeti ve Macaristan Türkiye Büyükelçiliğimiz vize konusunda işadamları için kolaylaştırıcı bir formül geliştirdi. AB ile vize müzakereleri tamamlanıncaya kadar işadamlarımıza büyük kolaylık sağlayacak bu paket, oda ve borsaların işbirliği ile yürütülecek. BTSO imzasıyla vereceğimiz referans mektubu ile Macaristan Büyükelçiliği'ne vize başvurusu yapacak işadamlarımıza, artık uzun süreli ve çok girişli vize verilecek. BTSO olarak öncülük ettiğimiz ve TOBB nezdinde imzalan bu anlaşma hem diğer ülkelerle Türkiye arasındaki vize engelinin aşılmasında önemli bir referans olacak hem de iki ülke arasındaki ticaretin artmasına zemin oluşturacaktır"

Geçtiğimiz hafta yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında, AB ile bir yürütülen 'Türkiye ile Vizesiz Rejim için Yol Haritası'nın imzalanacağının açıklandığını da hatırlatan İbrahim Burkay, "Başta sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AB Bakanımız Egemen Bağış olmak üzere, bu doğrultuda çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu hafta söz konusu yol haritasına ilişkin anlaşmanın da imzalamasını bekliyoruz" açıklamasını yaptı. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir