• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Midyat Belediyesi görevini yapmıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin'in Midyat ilçesinde 5 gündür aralıksız yağan karın durmasına rağmen belediyenin kar temizleme ve tuzlama çalışması yapmadığını ileri süren Eğitim Bir Sen Midyat Şube Başkanı Abdulkadir Altay, tepkisini düzenlediği basın açıklamasıyla dile getirdi.


75. İMKB İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan basın açıklamasında, geçen Çarşamba gününden itibaren ilçede ve bölgede yağan kar yağışı ile birlikte hayatın durma noktasına geldiğini söyleyen Altay, "Ancak ilçemizde son beş gündür kar yağışı durduğu halde ilçe belediyesi bu süre içinde kar temizleme ve tuzlama çalışması yapmamıştır, 'Ben Midyat'ın milletvekiliyim.' diyen İçişleri Bakanını Sayın Muammer Güler'in görev alanında olan belediyenin bu ihmallerinden habersiz mi? Görevlerini yerine getirmeyen yetkililer hakkında işlem yaptıracak mı? Yetkililer bu duruma neden kayıtsız kalmaktadır? Sayın Başbakanı göreve davet ediyoruz?" dedi.


Aşırı derecede buzlanmanın olduğu günde küçük yaştaki ilkokul, ortaokul ve liseli binlerce öğrencinin ve çalışanın yollarda kayarak düştüğünü ifade eden Altay, "Daha bu sabah onlarca öğrencimiz gözümüz önünde buzda kayarak düşmüştür. Eğim için çocuklarını okullara gönderen fedakâr velilerimizin bu iyi niyeti karşısında yetkililerin duyarsızlığı nedendir? Bu çocuklarımızın ve çalışanların canını tehlikeye sokmaya kimsenin hakkı yoktur. Oluşabilecek kırıkların, çıkıkların, maddi ve manevi zararların hesabını kim verecektir. Okul yollarının açılması için onlarca kez belediye arandığı halde okulların yolları açılmamıştır. Kaldı ki sadece okul yolları değil, halkımızın kullandığı tüm sokak ve caddelerin temizlenmesi ve tuzlama çalışmasının yapılması belediyelerin asli vazifelerindendir." ifadelerini kullandı.


Son olarak Belediyenin ihmali sadece bu kar yağışı sırasında görülen durumdan ibaret olmadığını söyleyen Altay, "Cumhuriyet Mahallesi'nin alt yapısının yıllardır yapılmamasının ardından bu yıl yağışlar başlayınca yapılmaya başlanması bu mahalledeki Fahrettin Önen ve Vali Kemal ilkokullarının yollarının çamur deryasına dönmesine, okul yolunun öğrenci, öğretmen ve halkımız için çile yoluna dönmesine neden olmuştu. Bahçelievler Mahallesi'nin alt yapısı tamamlandığı halde mahallede kanalizasyonu şebekeye bağlanmayan tek binanın 75. Yıl İMKB ilkokulu binasının olması manidardır. Defalarca yazılı ve sözlü olarak talep edildiği halde 1500'e yakın öğrencinin eğitim gördüğü bu binanın alt yapı hizmeti neden ihmal edilmektedir. İlçemizde durum böyleyken, bazı mahallelerde elektrik kesintisi devam ederken, soğuk dersliklerde ders işleme zorunda kalınmış iken, yollardaki karlar temizlenmemişken okulların eğitim öğretime açılması nedendir?" şeklinde konuştu. (M. Sait Başaran İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir