• DOLAR 32.459
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2437.865
  • ...
Gülaçar "El Kaide Tutuklusu" söyleminden rahatsız oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Basın ile bir tanışma kahvaltısı sırasında kendisine yargılandığı El Kaide davası ile ilgili soruyu cevaplandıran Osman Gülaçar, Bu meselenin çok geniş bir şekilde, bir programda ele alınması gerektiğini ifade etti.

Piyasada dolaşan El Kaide tutuklusu söylemlerinin çirkin bir tavır olduğunu ve siyasi rakiplerince belden aşağı vurmak olarak değerlendiren Gülaçar, " Hukuki anlamda beraat etmiş, temize çıkmış bir davanın bir daha mağduru edilmek doğru değil. Bu sürecin mağdurlarından birisiyim. Bunun birazda tarihçesi üzerinden konuşulması gerektiğine inanıyorum." dedi.

"HÜDA PAR'la hiçbir bağlantım yok"
Son günlerde özellikle dillendirilen HÜDA PAR bağlantısı ve HÜDA PAR'ın Osman Gülaçar lehine seçimden çekileceği söylemlerini de yalanlayan Gülaçar, HÜDA PAR'ın Türkiye deki siyasal partilerden biri olduğunu ve bu yarışta kendisinin HÜDA PAR'la hiçbir bağlantısının olmadığını belirtti. Gülaçar, " Eğer HÜDA PAR'da siyaset yapmak isteseydim göğsümü gere gere HÜDA PAR'a giderdim. Ancak ben Ak Partiliyim ve AK Parti'de siyaset yapıyorum. Bunun yanlış olduğunu şundan da anlayabilirsiniz. HÜDA PAR yaptığı açıklamayla adaylarının açıklayacağını ifade etmiştir" dedi.

Hatırlanacağı üzere HÜDA PAR Van İl Teşkilatı da daha önceleri bu yönde bir açıklama yapmış ve kendilerinin hiçbir şekilde böyle bir ittifak içersinde olmayacağını belirtmiş ve çıkan bu söylemlerin masumane söylemler olmadığının altını çizmişlerdi. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir