• DOLAR 32.473
  • EURO 34.712
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Esnafın Park Çilesi Hala Devam Ediyor-FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Dükkanlarının önünün park olarak kullanıldığını ve bu yüzden iş yapamadıklarını belirten Montçular Çarşısı esnafı, olaya duyarsız kalan yetkililere tepki gösterdi.

Defalarca Esnaf ve Sanatkârlar odası, Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet`e başvurmalarına rağmen sorunlarının çözülmediğini ifade eden Çarşı esnafı olaya tepki göstererek yetkilerden bir an önce sorunlarının çözülmesini istedi.

Araçların dükkânlarının önlerini kapattığını ve bu yüzden iş yapamadıklarını söyleyen Çarşı esnaflarından Ümit Yıldırım, yetkililere defalarca başvurduklarını ancak buna rağmen bu sorunu çözmediklerini belirterek, "Üç yıldır bu sorun devam ediyor. Gerek Esnaf ve Sanatkarlar Odası, gerek Büyükşehir Belediyesi ve gerekse Emniyet Müdürlüğü`ne defalarca başvurduk. Ancak bu sorunumuzu çözmediler. Dükkânlarımızın önleri park olarak kullanıldığından ı müşterilerimiz dükkanlara giremiyor. Bu yüzden iş yapamıyoruz" dedi.

Yetkililere seslenen Yıldırım, bu araçlara bir çözüm bulunmasını isteyerek, Çarşı esnafının bundan büyük rahatsızlık duyduğunu ve iş yapamadıkları için mağdur olduklarını ifade etti.

Yakında siyasi partilerin oy istemek için kendilerine geleceğini dile getiren çarşı esnafından Necmettin Işık ise Esnaf olarak tek sorunlarının bu araçlar olduğunu söyledi.

Yetkililere her gittiklerinde `Bu soruna çözüm getireceğiz` demelerine rağmen somut bir adım atılmadığını belirten Işık, "Araç sahipleri istedikleri şeklide dükkanlarımızın önlerinde araçlarını park ediyorlar. Bu araçlar yüzünden dükkanlarımıza müşteri gelemiyor. Defalarca yetkilere gittik. Ancak bir çözüm getirilmedi." diyerek olaya tepki gösterdi.

Öte yandan kentte var olan park sorunu kış aylarının gelmesiyle vatandaşları mağdur etmeye devam ederken, yetkililerin duyarsızlığı ise bu mağduriyeti ikiye katlıyor. (Murat Dalgın-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir