• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.898
  • ...
"Diyarbakır Belediyelerinden hizmet göremedik"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan yaptığı yazılı açıklamada Diyarbakır Belediyelerinin caddeler ve yollardaki karı temizlemediğini ve halka hizmet etmediğini belirtti.

Belediyelerin karı temizlemediğinden dolayı trafik kazalarının olduğunu ve onlarca vatandaşın da kaldırımlarda kayarak düştüğünü ifade eden Bozan, "Bütün ülkemizde olduğu gibi, Diyarbakır 'da da son iki günde yoğun kar yağışı ve buzlanma yaşamaktadır. Fakat iki gündür Diyarbakır'daki Belediyeleri kar temizlemede göremedik. Caddeler ve yaya kaldırımları buz pistleri ve kayak merkezleri haline geldi. Onlarca hasarlı trafik kazaları olduğu gibi onlarca vatandaşımız da kaldırımlarda kayarak düşmüşlerdir." ifadelerini kullandı.

"Diyarbakır Belediyelerinden hizmet göremedik"

Belediyelerin ana görevinin halka hizmet olduğunu söyleyen Bozan, "Doğal afetler ve zor kış şartlarına karşı halkın rahat etmesi veya minimum zararla geçirmesi için, Belediyelerin büyük bir mücadele içinde olması gerekir. Ancak Maalesef Diyarbakır Belediyelerinde bunu göremedik" şeklinde konuştu.

"BDP , 'Biz ceketimizi de bıraksak bile halk oyunu bize verecektir' düşüncesine sahip"

Seçim zamanlarında 'Oyunuzu kendinize verin' sloganı ile halka gidenlerin, hizmete gelince 'kendilerine' hizmet etme mecburiyetini görmemekte olduklarını dile getiren Bozan, "On dört yıldır, belediyeleri elinde bulunduran BDP, Diyarbakır halkının rahat etmesi için hangi ciddi yatırımları yapmıştır ki karla mücadele etsin? Çünkü BDP 'Biz ceketimizi de bıraksak halk oyunu bize verecektir' düşüncesine sahiptir." dedi.

"Diyarbakır halkı bunları hak etmiyor"

Diyarbakır şehrinin bunları hak etmediğini söyleyen Bozan, "Bugün Diyarbakır modern bir il görüntüsüne sahip olmalıydı. İşgal edilmiş kaldırımlar, Halkı bezdiren trafik keşmekeşliği, zamanında kaldırılmayan çöpler, yetersiz alt yapı, yapboz yollar ve kaldırımlar, Diyarbakır'ın imajını ve yaşam şartlarını zorlaştırmaktadır" ifadelerini kullandı. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir