• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ağrı'da karla mücadele
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Karla yapılan çalışmaları değerlendiren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cesim Gökçe, mücadele çalışmalarında 16 greyder, 11 dozer, 5 kar bıçaklı kamyon, 10 pikap, 3 Treyler, 8 Loder, 9 JCB olmak üzere toplam 62 adet araç kullanıldığını söyledi.

Gökçe," Köy yollarını ulaşıma açma çalışmaları için Ağrı merkez ve ilçelerinde toplam 8 ayrı karla mücadele ekibi kuruldu. Son yıllarda makine parkına dahil edilen yeni araçlarla beraber karla mücadelede daha etkin ve daha verimli çalışma sağlanmaktadır."dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cesim Gökçe, "Karla mücadelede prensip olarak ekiplerimiz çalışmalarında ana grup ve nüfus bakımından yoğunluklu olan köy yollarını baz almaktadır. Ancak sağlık, mahsur kalma, çığ düşmesi ve cenaze gibi acil durumlara öncelik verilmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın asılsız ihbarlardan kaçınmaları gerekmektedir. İhbar edilen acil durumlarda ekipler arası iletişim koordinasyonuyla en yakın ekip, olay yerine en kısa zamanda gönderilmektedir. Soğukların sert, kar yağışının yoğun olması yanı sıra sert tipi ve bölge arazisinin engebeli oluşundan dolayı vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışmalar büyük bir hassasiyetle yürütülmektedir. Karla mücadele çalışmalarında büyük fedakârlık ve özveriyle çalışan tüm personelimize sonsuz teşekkür ediyorum." dedi.

Gökçe son olarak," Ağrı Merkez ve ilçelerinde toplam 2761 km karla mücadele çalışması yapılarak köy yolları ulaşıma açılmıştır. Yoğun kar yağışıyla beraber karla mücadele ekiplerimiz, köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını büyük bir süratle sürdürmektedir." dedi. (M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir