• DOLAR 32.446
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.847
  • ...
Diyarbakır Valiliği'nde karla mücadele konusu tartışıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Valilik Toplantı Salonunda basına açık bir toplantı gerçekleştirdi.

Vali Kıraç başkanlığında düzenlenen toplantıda iki gündür kenti etkisi altına alan karla mücadele konusu tartışıldı. Diyarbakır'da iki gündür süren kar yağışıyla ilgili valilikte kamu kurum müdürlerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

Vali Mustafa Cahit Kıraç'ın başkanlık ettiği toplantıda sağlık, eğitim, güvenlik gibi birçok alanda karın yağmasından sonra alınan tedbirler ve yaşanan sorunlar konuşuldu.

Toplantıda ele alınan konuların sonucunu açıklayan Vali Kıraç, Diyarbakır'da yaşanan kar yağışının yarın da devam edeceğini ifade ederek, okulların tatil edildiğini söyledi. Ulaşım alanında kar yağışından dolayı tüm uçak seferlerinin iptal ediğini belirten Vali Kıraç, Diyarbakır genelinde 801 köy ve 865 mezranın yol açma çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü açıkladı.

Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda karla mücadele bilgilerini aktaran Vali Kıraç, toplantıda Diyarbakır'da kar şartları altında alınması gereken tedbirleri ele aldıklarını söyledi.

Kar yağışının önümüzdeki günlerde olumsuz etkiler doğurabileceğini ifade eden Diyarbakır Valisi Mustafa Cait Kıraç, "İlimiz, kar şartları altında alınması gereken tedbirleri bir paket halinde görüştük şu anda. İl merkezindeki kar kalınlığı 20 santime ulaştı. Bu gün ve yarın da devam edecek. Meteorolojik bilgilere göre yarın itibari ile 40 santime ulaşabileceği konusunda bir tahmin var. Hafta sonu da don olma ihtimaline karşı ilgileri uyarıyoruz" dedi.

Karla mücadele kapsamında çalışmaları belirten Diyarbakır Valisi Kıraç, "Bütün okullarımız yarın da tatil olacak. Kar mücadelemizi de özellikle ilçelerimiz bazlı yapıyoruz. Kırsal alan için 5 bin kilometre yol alanımız var. İlçelerimizde kaymakamlarımız kendi bünyeleri ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bünyesinde bulunan bütün iş makinaları ile çalışmalarımız devam ediyor. İhtiyaç duyulduğu an piyasadan özel olarak araç kiralama imkânını verdik. Bu konuda sınır tanımıyoruz" şeklinde konuştu.

Sağlık alanındaki çalışmalarına değinen Vali Kıraç, "Sağlık alanında, hastalara anında müdahale edebilecek ekipler oluşturduk. Kar nedeniyle sağlığa ulaşılamayacak noktalar varsa İl Özel İdaresi'nde bekletilen nöbetçi yol açma ekibi öncelikli olarak o talebi karşılayacak" ifadelerine yer verdi.

Konuşmalarını sürdüren Vali Kıraç daha sonra "Güvenlik kuvvetlerimiz özellikle kış şartlarında yola çıkacak araçların trafik kontrollerini daha sıkı yapacaklar. Yollarda, sokaklarda kalan, sağlık şartları uygun olmayan ve kimsesizlerin sahipliğini de yine üstleneceğiz. Özellikle ilçe vakıflarımız ve kaymakamlarımız kendi bölgelerindeki bu tür sokakta yaşayan evsiz kardeşlerimize barınma yeri sağlayacak. Bunlar ister kendi vatandaşlarımız olsun, isterse de başka ülkelerden gelen kardeşlerimiz olsun. Mağdur olan kardeşlerimize gerekli insani müdahaleyi yaparak kış şartlarını geçirmelerini sağlayacak tedbirleri alacaklar. İnsani görev olan bu hizmetlerimizi Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı olarak evsizlere her türlü yardımda bulunacağız" ifadelerine yer verdi.

Son olarak hava yolu ulaşımına değinen Vali Kıraç, "Özellikle hava yolu ulaşımı aksıyor. İki günden beri hava yolu ulaşımı tamamen kapanmış durumda. Yarından sonra kısmen açılacağını düşünüyoruz" ifadelerini kaydetti. (Hüseyin Yalçın/Ömer Yasin Ergin - İlKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir