• DOLAR 32.578
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2426.01
  • ...
Sağlıkçılar adalet bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Tabip Odası ve Batman SES Şubesi, 17 Nisan 2012 Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr.Ersin Arslan'ın Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak duruşma öncesi basın açıklaması yaptı.

 

Batman Gülistan Caddesi Özgürlük Anıtı önünde saat 12.30'da yapılan basın açıklamasına Batman Tabip Odası ve Batman SES Şubesi üyeleri ve sağlık çalışanları katıldı.

 

Basın açıklamasını okuyan Tabipler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Veysi Ayhan, Dr. Ersin Arslan'ın Gaziantep'de 2012'de bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünü hatırlatarak, "Bugün Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesinden adalet bekliyoruz. Daha önce ameliyatını yaptığı bir hastasının yakını tarafından vahşice bıçaklanarak öldürüldü. Tıpkı daha önceki yıllarda vurulan meslektaşlarımız Edip Kürklü, Göksel Kalaycı ve Ali Menekşe gibi" dedi.

 

Dr. Özhan, açıklamanın devamında, "Bizler bu çoğrafyada yaşayan sağlık emekçileri olarak sadece mevcut sağlık sistemi tarafından kışkırtılan hasta ve hasta yakınlarının şiddetine maruz kalmıyoruz. Toplumun itaat etmeyip direnen diğer tüm kesimleri gibi biz sağlık emekçileri de bizzat devletin veya devletle ilişkili kirli-karanlık güçlerin şiddetine yıllardan beridir maruz kalıyoruz. Bugün bizlerin gözü, kulağı Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüşülecek olan meslektaşımız Ersin Arslan'ın duruşmasında olacak. Buradan çıkacak adil kararın caydırıcı bir umut olmasını temenni ediyoruz." diye ifade etti.

 

Özhan, açıklamanın sonunda sağlıkçıların yaptığı görevin önemine değinerek, "Yine bilinsin isteriz ki hekimlik ancak sağlıklı ve güvenlikli ortamlarda yapılabilinir. Mutsuz ve can güvenliği olmayan bir hekim asla iyi sağlık hizmeti sunamaz. Hastalarımız ve halkımız unutmamalıdır ki, sağlık emekçileri gibi kendileri de iktidarın piyasacı sağlık anlayışının, herkese parası kadar sağlık anlayışının, taşeron, güvencesiz ve her geçen gün artan emek sömürüsünün mağdurlarıdırlar. Asla sağlıkta yaşanan kötü gidişatın sorumluları sağlık çalışanları değildirler" diyerek tepki gösterdi. (Yasir Oğuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir