• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Şırnak Valiliği, esnafların zararlarını karşıladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Vali Hasan İpek'i makamında ziyaret eden Cizre Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hafzullah Memduhoğlu ve Semt Pazarında işyerleri yanan esnaflar, sorunları ile yakından ilgilenen ve kısa sürede bürokrasiye takılmadan ödenen tazminatlar için, Vali Hasan İpek'e teşekkür ettiler.

 

Esnafları makamında ağırlayan Vali Hasan İpek, Cizre'de meydana gelen ve semt pazarındaki bir çok işyerinin yanmasına neden olan olaylara çok üzüldüğünü belirterek, " Devlet olarak, afetlerden olsun, bu tür terör olaylarından olsun zararların karşılanması için hızlı bir çalışma yapmak istiyoruz. Cizre'de mağdur olan esnaflarımızı çağırdım, bir toplantı yaptık. 'Bir an önce müracaat edin ve bunu karşılayalım' dedim. Şırnak Valisi olarak söyleyeceğim en önemli söz, vatandaşlarımızın sıkıntılı günlerinde yanlarında olmamız gerektiğidir. Halkımızın memnuniyeti bizim için her zaman en önemli konu olmuştur. Biz de onu yapmaya çalıştık. İkincisi devlet olarak halkımızın mutluluğu benim için çok önemlidir. Şırnaklıların üzülmesini istemiyorum. Kesinlikle o bayram arifesindeki olaylarda insanların üzülmesini istemiyordum, insanların ağladıklarını biliyorum. 'Ne olacak bütün sermayemiz gitti' dediğiniz günleri biliyorum. Bugünlerde bu durumu telafi edebilmişsek ne mutlu bize. 31 vatandaşımıza toplam 939 bin 592 lira ödeme yaptık. Helal olsun" dedi.

 

Esnaflarla beraber ziyarete katılan Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Hafzullah Memduhoğlu ise konuşmasında mağdur olan esnaflarla birlikte Vali İpek'i makamında ziyaret ettiklerini ifade ederek, "Vali beye bu mağduriyetimizi kısa sürede giderdiği için teşekkür etmek amacıyla buradayız. 31 esnaf adına tekrardan teşekkür ediyoruz. Beklemediğimiz kısa bir sürede, bu mağduriyetimiz giderildi. Prosedürler arka plana itilerek vicdani kanaatlar çerçevesinde haklara ulaşıldı. Her hangi bir bürokratik engele takılmadan bu kısa sürede sorunun çözülmesi, takdire şayandır. Bu şekilde bitiridiği için Vali Beye teşekkür ediyoruz." dedi.(Abit Dündar -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir