• DOLAR 32.47
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2451.231
  • ...
Suruç`ta Kan Davalı Aileler Barıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa`nın Suruç ilçesine bağlı Kapucu köyünde 3 yıl önce çeşitli sebeplerden dolayı Dına Aşireti`ne mensup Kaya ve Ateş aileleri arasında başlayan ve 3 kişinin ölümüne sebep olan kan davası barışla sonuçlandı.

Kan davasından dolayı birçok kişinin cezaevinde olduğu ve bir kişinin de sakat kaldığı öğrenildi.

Yaşanan bu mağduriyetleri gidermek için Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Toplumsal Barışı Sağlama Derneği (TBSDER) Başkanı Dr. Feridun Öncel, TBSDER Yönetim Kurulu Üyesi olan Celal Yıldız ve Ahmet Tuncay çeşitli girişimlerde bulundu.

Yapılan girişimlerin sonucunda Kaya ve Ateş aileleri barışmak için ikna edildi. Barış için saat 12.00`de Şanlıurfa`da Kent Toplum Bilim ve Tarih Araştırmaları Derneği`nde (MİRBAD) bir barış yemeği düzenlendi. Düzenlenen barış yemeğine her iki aileden çok sayıda kişi katıldı.

Ayrıca barış yemeğine yapılan barışa destek vermek için HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın, HÜDA PAR Büyükşehir Aday Adayı Emin Güneş ve HÜDA PAR Suruç İlçe Başkanı Halil Yavuz da katıldı.

Barış yemeğinde bir konuşma yapan Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi; barışın, huzurun, birlik ve beraberliğin toplum için önemli olduğunu söyledi.

Aileler daha sonra Kur`an-ı Kerim`i öperek barıştıklarını ilan etti. Program yemekten sonra barışın devamı için yapılan dua ile sona erdi. (Sedat Kuşulay - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir