• DOLAR 32.554
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2436.533
  • ...
Doğu ve Güneydoğu Kar`a teslim oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğu ve Güneydoğu`da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle birçok ilde eğitime ara verilirken, uçak seferleri de iptal edildi.

Şanlıurfa/Siverek
Siverek ilçesinde dün gece geç saatlerde başlayan kar yağışı sabahın erken saatlerinde etkisini artırınca, ilçe beyaz bir örtüye büründü. Kar yağışı ile birlikte çocuklar kardan adam yaparak kartopu oynadı. Şehir merkezinde buzlanmadan dolayı bir çok araç arıza yaptı. Kar yağışı nedeniyle yaklaşık 40 köy ve mezra yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi yetkililerinin yol açma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Siverek Kaymakamı Hamza Erkal konu ile ilgili yaptığı açıklamada, kar yağışının devam ettiğini, sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Öte yandan Siverek-Diyarbakır karayolu 44 kilometresinde aşırı kar yağışı ve tipi yüzünden karayolu ulaşıma kapanırken, Siverek- Şanlıurfa Karayolunda kar yağışı ve buzlanmadan dolayı onlarca araç yolda kaldı.

Siverek Kaymakamlığı`ndan yapılan açıklamada, "Siverek Karacadağ bölgesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanmadan dolayı Karacadağ bölgesindeki taşıma merkezi ve birleştirilmiş sınıf okulları 12.12.2013 perşembe günü 1 gün tatil edilmiştir" denildi.

Hilvan
Şanlıurfa-Diyarbakır karayolu 43. kilometresinde yaşanan buzlanma nedeniyle yol yaklaşık bir saat boyunca trafiğe kapatıldı. Yaşanan buzlanmadan dolayı Hilvan polisi şoförleri uyararak kar lastiği denetimleri yaptı.

Viranşehir
Şanlıurfa`nın Viranşehir ilçesinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Sabah kara hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Bitlis/Tatvan
Bitlis ve ilçelerine yılın ilk karı yağdı. Yağan kar âdete hayati felç etti. Karın yağışına en çok sevinenler çocuklar oldu. Karın gelmesine sevindiğini ifade eden çocuklar "Kar geldiği için çok mutluyuz. Kendimize kartopu oynuyoruz. Kayıyoruz." dediler.

Mardin

Mardin`de özellikle yüksek rakımlı yerlerde etkili olan kar yağışı ile 50`ye yakın köy yolu ulaşıma kapanırken, Mardin Valiliği yaptığı açıklama ile ilk ve orta dereceli okulların yarın da tatil edildiğini bildirdi. Mardin Artuklu Üniversitesi`nde de yoğun kar yağışından dolayı Perşembe ve Cuma günülerinin tatil olduğunu açıkladı.

 Diyarbakır/Silvan
Silvan`da başlayan kar yağışı kısa bir süre içinde ilçeyi beyaza bürüdü. Kar yağışının etkili olduğu ilçede elektrik trafoların aşırı yüklenmesinden dolayı ilçenin büyük bir kısmında yaklaşık dört saatlik elektrik kesintisi yaşandı. (İLKHA)  

 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir