• DOLAR 32.507
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2452.139
  • ...
Yeni Galericiler Sitesi için çalışmalar başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA-Oto Galericiler Sitesi şehir içinde kaldığı için uzun zamandan beri şehir dışına çıkarılması düşünülüyordu. Kendilerine uygun bir yer verilmeyen galericiler uzun süre beklemek zorunda kaldı. Büyük sıkıntılar çeken oto galericiler, kooperatifleri aracılığıyla yeni arsalarına kavuştu.
 
Yeni Oto Galericiler Sitesi 250 bin metrekare alana sahip

Şanlıurfa- Gaziantep karayolu Evren Sanayi Sitesinin yanındaki site içerisinde otomobil, traktör, kamyon ve motosiklet satıcıları için yer ayrılan yeni sitede yaklaşık 300 işyeri yer alacak. Toplam 250 bin metrekareye sahip yeni alan, dağlık bölgede olduğu için zemininin düzeltme işinin 5 ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Yaklaşık 2 yılda bitecek

Kooperatif olarak yeni arsayı Milli Emlak Müdürlüğünden aldıklarını belirten S.S. Şanlıurfa Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı M. Yaşar Bozkurt , Dağlık bir bölgede yer satın almak zorunda kaldıklarını dile getirerek, "Uzun süren görüşmelerin ardından burayı kendi imkanlarımızla yapmaktan başka çare olmadığını anladık.Yaptığımız çalışmalar sonucunda da taşeron bir firmayla anlaştık. Altyapısının 5 ay içerisinde bitmesini bekliyoruz. Dağlık bölge olması konusunda eleştiri aldık ama buna mecbur kaldık. 5 ay bir sürede altyapısını yaparak hemen ardından üst yapısına başlayacağız.Üst yapı işlemleri de yaklaşık 1 yıl devam ederse 2 yıl sonra yeni yerimiz hazır olacak." ifadelerini kullandı.   Bazı otomobil galericilerinin kamyonculara göre kendilerinden fazla para alındığı iddialarına da değinen Bozkurt, "Tüm esnafın hizmet binaları 70`er metrekaredir.Sadece kamyonların büyük olmasından dolayı giriş-çıkışları için onlara fazla kullanma alanı verilmiştir. Maliyet bakımından Yönetim Kurulu olarak taksiciler 1 nisbetinde, kamyoncular da 2 nisbetinde katılacak şekilde karar aldık." diye konuştu. (Osman Gülebak-Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir