• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
KESK 19 Aralık'ta eylem yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Eğitim Sen Diyarbakır Şubesinde basın açıklaması düzenleyen KESK, isteklerinin karşılanmaması halinde 19 Aralık'ta eylem yapacaklarını bildirdi.

 

Açıklamayı okuyan KESK Diyarbakır Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Seyfettin Polat, bugünden itibaren TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanacak olan 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesinin, halkın değil, savaşın, rantın, sermayenin bütçesi olduğunu ileri sürerek, bütçenin geri çekilmesini istedi.

 

Bütçeyi kabul etmediklerini ifade eden Selahattin Polat, insanca yaşam hakkının her geçen gün emekçilerin ellerinden alındığını ve ödedikleri verginin kendilerine savaş, baskı ve ölümler olarak geri döndüğünü iddia etti.

 

Kayıpların telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 3 yüz lira zam yapılmasını, herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, maaşların vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını, baskı, tutuklama ve sürgüne son verilmesi taleplerinde bulunan Polat, bu taleplerin karşılanmaması halinde 19 Aralık günü eylem yapacaklarını duyurdu.

 

Öte yandan 19 Aralık Perşembe günü KESK'e üye olan çalışanların yapacakları eylemden dolayı halkın mağdur olacağı belirtilerek, gerekli önlemlerin alınması uyarısı yapıldı. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir