• DOLAR 34.149
  • EURO 38.241
  • ALTIN 2916.177
  • ...
Köy-Der, kazazede inşaat işçisine sahip çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman Köy-Der çevre köylerdeki fakir ve muhtaçlara yönelik yardım çalışmalarını sürdürüyor.

 

Kurban Bayramında 410 aile'ye et ulaştıran Köy-Der, şimdi de Bıçakçı Köyüne bağlı Selamet mezrasında ikamet eden ve inşaatta çalışırken düşüp çalışamaz hale gelen Ömer Özel isimli vatandaşa sahip çıktı.

 

Batmanın Bıçakçı (Kériké) Köyüne bağlı Selamet (Gurguré) mezrasında oturan Ömer Özel geçimini sağlamak için sabahları Batman'a gelerek inşaatlarda kalıpçılık yapıyordu. Çalıştığı sırada inşaattan düşmesi sonucunda 3 omurgası kırıldı.

 

Geçirdiği kaza sonucunda yatalak kalan Ömer Özel sekiz çocuğunun geçimini sağlamanın çaresizliğini yaşıyorken, durumunu haber alan Batman Köy-Der yetkilileri vakit kaybetmeden yardım malzemeleri ile birlikte yardımına koştular.

 

Batman Köy-Der Genel Başkanı Murat Güneş konu ile ilgili olarak, "Bıçakçı Köyünden bir vatandaş, Ömer Özel'in durumunu bize haber vermesi sonucunda Selamet(Gurguré) mezrasına geldik. Kendisini çok perişan bir halde bulduk. Derme çatma bir evde yaşıyor, sekiz çocuğu kendisi ve eşi ile birlikte 10 kişilik ailesi ile beraber yaşıyor. Kendi tedavisinden daha çok bu çocukların geçimini sağlamakta zorlanacak. Yetkililer ve hayırseverleri kendisine yardıma çağırıyoruz." dedi.

 

Ömer Özel, "En büyük çocuğum 16 yaşında öğrencidir. Ondan küçük olan diğer çocuklarımın yarısı ise öğrencidir. Evimin çatısı şuan damlıyor. Damlamayı engellemek için üzerine muşamba çektik, ancak o da yetersiz kalacak. Tedavi sürecim devam etmesi halinde zaruri ihtiyaçlarımı karşılayamayacağım. Bu durumum iyileşinceye kadar yetkililerin ve hayırseverlerin bana yardım etmesini bekliyorum." şeklinde konuştu. (Masum Günaydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir