• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çözüm Süreci ve Yerel Medya panelinin ikinci oturumu yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda saat 09.00'da gazetecilerin katılımıyla "Çözüm Süreci ve Yerel Medya" panelinin yuvarlak masalarla yapılan ikinci oturumunda çözüm süreci ve sürecin yerel basınındaki önemine değinildi.

Ana moderatör Doç Dr. Hakan Samur tarafından yuvarlak masalarla oluşturulan ikinci panelde yerel ve ulusal gazetecilerin görüşleri alınarak, 'Çözüm sürecinin gidişatından memnun musunuz? Sizce atılan adımlar yeterli midir? Sürece ilişkin endişeleriniz ve önerileriniz var mı?, 'Sizce yerel medyanın çözüm sürecindeki yeri ve fonksiyonu ne olmalıdır? Ve 'Bu fonksiyonu yerine getirmek hususunda yerel medyanın karşılaştığı sorunlar nelerdir? Gibi sorular soruldu.

Sorular bütün masalarda aynı anda bir moderatör ve bir raportör yönetiminde yerel ve ulusal medya mensupları tarafından tartışıldı. Her soru için masada ortak karara varılan hususlar kaydedilerek ana deklarasyonun hazırlanması için moderatöre sunuldu.
Sorulan sorulara cevap veren Doğruhaber ve İlke Haber Ajansı Batman Temsilcisi Veysi Demir, çözüm sürecini olumlu karşıladıklarını belirterek, "Silahların susması noktasında silahı elinde tutanların muhattap alınması gerekir. Kürt sorununa büyük bir pencereden baktığımız zaman Kürt sorunu sadece PKK demek değildir. Sadece bir kesimle Kürt sorunu halledilemez. Kürt sorunu esas alındığı zaman bütün Kürtlerin muhattap alınması lazım. Bunun içinde tabi ki BDP/PKK olabileceği gibi kanaat önderleri, farklı Kürtlerin örgütlü yapıları ve siyasi yapılar, farklı STK'lar hepsi içine dahil edilmeli ve talepleri dikkate alınması gerekir. Özellikle Müslüman Kürtler de sürece dahil edilmelidir ki, kalıcı bir barış ortamı oluşabilsin." dedi.

Görüşmelerin ardından sonuç bildirgesi 3 ana başlık çerçevede hazırlandı. Sonuç bildirgesinin ardından görüşler ortak karara varılarak rapor haline getirildi.
Ortak karar haline getirilen rapor, daha sonra ilgili yetkililere teslim edilecek.
"Çözüm Süreci ve Yerel Medya" paneli görüşmelerin ardından son buldu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir