• DOLAR 32.354
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2304.141
  • ...
Kayabaşına Dev Eğitim Kompleksi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İSTANBUL- "Avrupa'nın Dev Uydu Kenti" olarak adlandırılan 12 milyon m2 yaşam alanı ve 65 bin konutun yer aldığı, 250 bin kişinin yaşadığı Başakşehir Kayaşehir Mahallesi dev eğitim kompleksine kavuşuyor. İmam Hatip Liseleri, Meslek Liseleri, anaokulu, yurt blokları, atölyeler ve spor salonlarından oluşan kompleks, 2014-2015 eğitim döneminin ikinci yarısına kadar tamamlanarak hizmete açılacak.

5 EĞİTİM KURUMU AYNI ANDA HİZMETE GİRECEK
Eğitime en çok destek veren Belediye olan Başakşehir Belediyesi, mevcut okullarda yenileme ve ilçeye yeni derslikler kazandırmanın yanında; bağışçılar ve kurumlarla görüşerek bölgeye yeni eğitim kurumlarının açılmasını sağlıyor. Kayaşehir bölgesinde yeni eğitim kurumlarının açılması için de çalışmalarına devam eden Başakşehir Belediyesi'nin girişimleri sonuç verdi.

İlçeye pek çok yeni okulun açılmasını sağlayan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başakşehir Kayabaşı Mahallesi'nde dev eğitim kompleksinin inşasına başladı. Proje kapsamında Kayabaşı bölgesine Kız İmam Hatip Lisesi, Erkek İmam Hatip Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ve Anaokul yapılıyor. Projede ayrıca, iki adet pansiyon, üç atölye ve spor salonları yer alıyor. Kompleks, 2014-2015 eğitim döneminin ikinci yarısına tamamlanarak hizmete açılacak.

PANSİYONU, SPOR SALONLARI, ATÖLYELERİYLE HER İHTİYACA CEVAP VERECEK
Kayabaşı Mahallesi, 510 Ada 2 nolu imar parselinde; 24.496,21m2 yüzölçümüne sahip olan alanda inşa edilmekte olan Erkek İmam Hatip Lisesi 32 derslikten oluşuyor. Bodrum, zemin ve 3 normal kattan oluşan Erkek İmam Hatip Lisesine ilave olarak, bodrum, zemin ve 3 normal kattan oluşan 300 Kişilik Pansiyon binası da yapılacak. Projede ayrıca öğrencilerin sportif faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri spor salonun da yer alacak.
Kayaşehir bölgesinde, 518 Ada, 12 nolu imar parselinde inşası devam eden bir diğer eğitim kurumu ise 23.499,76m2 yüzölçümüne sahip olan 32 derslikli Kız İmam Hatip Lisesi. Tamamlandığında ilçede önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan Kız İmam Hatip Lisesi, bodrum, zemin ve 3 normal kattan oluşuyor. Kız İmam Hatip Lisesi'ne ilave olarak öğrencilerin ferah ve modern bir çatı altında konaklayabilmeleri için 300 kişilik Pansiyon binası inşa ediliyor. Proje kapsamında ayrıca Spor salonu da yapılarak öğrencilerin hizmetine sunulacak.

519 Ada 2 nolu imar parselinde, 13.085,60m2 yüzölçümlü alanda ise bodrum, zemin kat ve 3 normal kattan oluşan, 24 derslikli Kız Meslek Lisesi inşa ediliyor. Kız Meslek Lisesi yanında ise Zemin ve 1 normal kattan oluşan Anaokulu yapılıyor. Projede ayrıca zemin katlı bir spor salonu yer alacak.

Kayaşehir'de 22.515,42m2 yüzölçümlük alanda ise Endüstri Meslek Lisesi, Makine Teknoloji Atölyesi, Tesisat Teknolojileri İklimlendirme Atölyesi ve Elektrik-Elektronik Atölyeleri inşa ediliyor. 527 Ada 4 nolu imar parselinde yer alacak olan Endüstri Meslek Lisesi; bodrum, zemin ve 3 normal kattan oluşacak. Lise, 32 dersliğiyle bölge öğrencilerine hizmet verecek. 4 nolu parselde ayrıca zemin ve bir normal kattan oluşacak olan MakinaTeknolojileri Atölyesi yer alacak. Proje kapsamında, aynı alanda zemin ve bir normal kattan oluşacak olan Tesisat Teknolojileri İklimlendirme Atölyesi ile bodrum, zemin kat ve 2 normal kattan oluşacak olan Elektrik- Elektronik Atölyesi öğrencilere hizmet verecek.

83.596.99 M2'LİK KOMPLEKS
Kız ve erkek imam hatip liseleri, kız meslek, endüstri meslek liseleri, anaokulu, 3 adet teknik atölyesi, pansiyonları ve spor salonlarıyla donanımlı dev kompleks hizmete girdiğinde Başakşehireğirim-öğretim hayatına önemli katkılar sağlayacak. 83.596.99 m2'lik alanda kurulacak olan ve inşası halen devam eden Eğitim kompleksinin 2014-2015 eğitim döneminin ikinci yarısına tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. (Enes Durmaz / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir