• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Cübbeli`den Gülen`in `Tesettür Füruattır` Sözüne Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü`nün, Fethullah Gülen’e füruat açıklaması ile ilgili destek oldu. Gülen`in başörtüsüyle ilgili yaptığı `füruat` açıklamasını yorumladığı TV kaydı sosyal medyada bolca paylaşılıyor. `Hocaefendi`ye bu konuda haksızlık ediliyor` diyen Ünlü, `eğitim gibi zorunluluk durumunda başını açmanın günahı vebali insanları baş açmaya zorlayanlaradır` dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca Fethullah Gülen’in füruat yorumu için şu açıklamayı yaptı:

Hocaefendi’nin füruat yorumunun bir anlamı var. O da şudur. Kasıt şudur itikada taalluk etmiyor. Yani başı açık gezen Müslümandır. Namaz kılmayan da Müslümandır, içki içen de Müslümandır, yeter ki günahını günah bilsin helalini helal haramını haram bilsin. İtikad beyindedir. Hiçbir uzuv da zuhur etmesine gerek yok. Gerek var da kafir olmak için bir gereği yok yani… Dolayısıyla bir insan başını açarsa derse ki ben günah işliyorum ama böyle bir zaruretim var yani günah olduğunu bilirse bu Müslümandır.

Şimdi hocaefendi’nin Füruattan kastı şudur; Hocaefendi’nin bu lafı yanlış anlaşıldı da onun ilmi bir izahı var. İtikad meselelerine usül diyoruz. Fıkıh meselelerine füru diyoruz Yani dinde bu var. Füruat da ne demek oluyor. İmana taalluk etmiyor. Ama Hocaefendi burada örtünmek farz değil ya da örtünmeye inanmak farz değil demedi ki… Örtünmek fiili füruattandır diyor… Bu yanlış anlaşıldı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir