• DOLAR 32.535
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2432.14
  • ...
Havaların soğuması soba satıcılarını sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Kızıltepe ilçesindeki sobacılar çarşısındaki esnaf havaların soğuması ve yağmurun yağmasıyla sobalara rağbetin artması esnafı bir hayli sevindirdiği görüldü.

 

Genelde soba satış sezonunun, Aralık ayında başlayıp Ocak ayının ortalarına kadar sürdüğünü belirten, 45 yıllık soba satıcısı Semir Efe " Halkımız soba ihtiyaçlarını genelde Ocak ayının 15' ine kadar yani bu günlerde gideriyor.Tabi havaların soğumasıyla sobalara rağbet artıyor burada bizim sattığımız soba çeşitleri Elektrikli, fırınlı, kovalı ve el yapımı olan teneke sobalar. Genelde elektrikli sobalar daha çok satılıyor. Onlardan sonra ise, el yapımı sobalar ve kovalı sobalar satılıyor." dedi.

 

Kış mevsiminin Kızıltepe ve çevresinde çok az sürdüğünü belirten Efe, " Kış mevsimi bizim bölgede kısa sürelidir. Burası Serhad Bölgesi gibi değil, oralarda Kış mevsimi çok uzun sürüyor. Bazı yerlerde 6 aya kadar devam ediyor. bizim burada ise, genelde yağmur yağdığı zaman çok yoğun oluyoruz. Gördüğünüz gibi şuan dükkan müşteri dolu. 45 senedir sobacılık mesleği yapıyorum. 20 sene önce satışımız bambaşkaydı. O zamanlar havalar daha soğuk oluyordu. Kar yağdığı zaman sobalara da rağbet çoğalıyordu. Ama şimdi satışımız azalmış. Böyle soğuk ve yağmurlu günlerde ortalama 20-25 soba satıyoruz. Hamd ediyoruz." ifadelerini kullandı.(Mehmet Aslan İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir