• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gazze insanlık felaketine sürükleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE- İHH Gazze Temsilcisi Mehmet Kaya'nın bildirdiğine göre zaten zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Gazze halkının Refah Sınır Kapısının kapatılması ve Mısır-Gazze arasındaki tünellerin yıkılmasının ardından kentte olumsuzluklar daha da büyüdü.

"Elektrik, su, sağlık ve işsizlik sorunları had safhada"
Gazze'de elektrik, su, sağlık ve işsizlik sorununun had safhaya ulaştığını belirten Kaya, şunları kaydetti: "Yıkılan tüneller sayesinde iş sahibi olan yüzbinlerce kişi şimdi işsiz kaldı. Gazze'nin akaryakıt ihtiyacı Mısır'dan sağlanırken şimdi İsrail'den az miktarda yüksek fiyatlara mazot alınıyor. Bu yüzden elektrik santrali çalışamıyor. Gazze'ye 24 saatte sadece 6 saat elektrik verilebiliyor. Su kuyuları istenilen düzeyde çalışmıyor. Kanalizasyon motorları belirli saatlerde çalışıyor. Aynı şekilde gıda ihtiyacı da Mısır'da sağlanırken şimdi mecburen İsrail'den yüksek fiyatlara alınıyor. Bu da halkın zaten olmayan alım gücünü daha da zorlaştırıyor."

"Hastanelerde ameliyatların büyük kısmı yapılamıyor
Hastanelerin bu durumdan olumsuz bir şekilde etkilendiğini anlatan Kaya, "Hastanelere jeneratörle elektrik sağlamaya çalışılıyor ama yeterli yakıt bulmakta zorlanılıyor. Hastanelerde neredeyse ameliyatların büyük kısmı yapılamıyor. Önemli olan ilaçlar bulunamıyor" dedi.

Halkın psikolojisinin de çok kötü olduğunun altını çizen Kaya, şöyle devam etti: "Yaşanan problemler halk arasında huzursuzluklara sebep oluyor. Kavgalar, geçimsizlikler ve en önemlisi yönetime karşı kinleşmelere yol açıyor. Hatta bazen geçim sıkıntısından dolayı intihar vakaları bile yaşanıyor."

Kaya ayrıca, sınır kapılarının kapalı olmasından dolayı giriş çıkışların zorlaştığını, yurt dışına çıkmak isteyenlere bir iki ay beklettikten sonra sıra geldiğini sözlerine ekledi. (Muhammed Durmaz/ İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir