• DOLAR 35.489
  • EURO 36.657
  • ALTIN 3077.19
  • ...
Dicle Üniversitesinde tıp eğitiminin sorunları tartışılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Sağlık Bakanlığından 2 yönetici, 3 YÖK Üyesi, Türk Tabipler Birliği Başkan Yardımcısı, 10 Rektör ve 67 Rektör Yardımcısı, Dekan, Dekan yardımcısı olmak üzere toplam 80 yönetici düzeyinde akademisyen, pratisyen hekim ve öğrenci temsilcileri, Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde 'Tıp Eğitiminin Sorunları"nı tartışıyor.
Tıp Dekanlar Konseyi ve Dicle Üniversitesi işbirliği ile kongre merkezinde gerçekleştirilen "Tıp Eğitiminde Sorunlar ve Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu" Türkiye'nin çeşitli yerlerinden çok sayıda akademisyenin katılımıyla başladı.

Çok sayıda akademisyeni Diyarbakır'da ve Dicle Üniversitesi'nde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fuat Gürkan, sempozyumun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese tek tek teşekkür etti.

2007 yılında sivil bir inisiyatif olarak çalışmalarına başlamış olan Tıp Dekanlar Konseyi'nin
Tıp eğitiminin sorunları ve tıp fakültelerinin eğitiminin planlanması ile ilgili bir topluluk olduğunu söyleyen Tıp Dekanlar Konseyi Başkanı Prof. Dr. Muhammed Güven, şu ana kadar çok sayıda çalıştay düzenlendiğini ve bu çalıştaylarda düzenlenen raporların paydaşlarla paylaşılarak ilgili mercilere gönderildiğini belirtti.

Konuşmasına Diyarbakır'dan söz ederek başlayan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Diyarbakır'ın 33 medeniyete ev sahipliği yapmış dünyadaki nadir kültür şehirlerinden biri olduğunu söyledi.

Diyarbakır'ın saklı kalmış güzelliklerini gün ışığına çıkarmak amacıyla çok sayıda bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yaptığını dile getiren Rektör Saraç, Diyarbakır'ın geçmiş dönemlerde gülcülük, ipekçilik ve çinicilikte önde olduğunu belirtti.

Tıp alanındaki sorunların gittikçe büyüdüğünü açıklayan YÖK Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz, "Diyarbakır kadim bir şehir, sorunların konuşulduğu tartışıldığı bir şehir olsun istedik. Diyarbakır'da bunlar konuşulsun kadim karalar alınsın istedik. Tıp fakültelerinin sorunları çoktur. Bu sorunlar çözülmez sorunlar mıdır? Asla. Sorun varsa çözüm de beraberinde vardır. Sadece sorunu konuşmak, sorundan söz etmek acizliktir. Biz, sorunları masaya yatıracağız ama sorunların çözümlerini de beraberinde sunmak durumundayız." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından bir konferans veren İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, "Türkiye'de Tıp Eğitimi: Dünü, bugünü ve yarını" konusunda bir sunum yaptı.
Tıp eğitiminin fedakârlık mesleği olduğunu söyleyen Öztürk, aynı zamanda pahalı ve zor bir eğitim dalı olduğunu belirtti. Eğitim öncesi, eğitim sırası ve mezuniyet sonrası eğitim döneminde insan gücü ve teknik donanım açısından şehirler değerlendirildi.

Sempozyumun, tıp fakültelerinin sorunlarının her açıdan ele alındığı 6 oturumla 2 gün boyunca devam edeceği ifade edildi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir