• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
KESK eylem planını açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman'da KESK MYK üyeleri, Eğitim-Sen Batman Şubesi'nde bütçe talebiyle eylem planlarını yaptığı basın toplantısıyla açıkladı.


KESK MYK üyeleri Metin Vuranok, Abdullah Karahan ve KESK bileşenlerinin katıldığı toplantının basın açıklamasını KESK MYK üyesi Metin Vuranok okudu.


Vuranok, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki kapsamlı değişikliklerle taşeron, esnek, performansa dayalı, güvencesiz ve kuralsız bir çalışmanın ucuz işgücü haline dönüştürülmek istendiğini belirtti. Vuranok, "Kamu emekçilerinin hak ve özgürlüklerini toplu olarak gasp eden AKP-Memur Sen mutabakatı, yıllardır kadro bekleyen 4/C'lilerin ve ek ödeme adaletsizliğinin kurbanı öğretmenlerin ağzına bir kaşık bal çalarak ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, iş güvencesi sorununun çözümü, vergi dilimi adaletsizliğinin giderilmesi başta olmak üzere onlarca sorunu görmezden geldi. Sonuç olarak 2014 yılı için kamu emekçilerinin maaşlarında net 123 TL artış yapıldı, ne var ki o da zaten şimdiye kadar buharlaştı." dedi.


Hükümetin her attığı adımın bu tabloyu her geçen gün daha karanlık bir hale getirdiğini ileri süren Vuranok, "Bu adımların izi bugün gündemimizde olan 2014 yılı Bütçe Kanun Taslağı'nda net bir şekilde izlenmektedir. Emekçilerin ücret, sosyal güvenlik hakları, kıdem tazminatı gibi bugüne kadar yoğun mücadeleler ile kazanılan tüm hakları lağveden bu soygun düzeninde emperyalizmin taşeronluğu, toplumun tüm ezilenlerini baskı altında tutacak mekanizmaların güçlendirilmesi emekçilerin vergileriyle finanse edilmektedir. Net bir şekilde görülmektedir ki, ülkemizde emekçilerin ödemiş olduğu her kuruş vergi kendilerine 'yol, su, elektrik, okul, hastane' olarak değil, 'daha fazla savaş, toma, gaz, gözaltı, baskı ve ölüm' olarak dönmektedir." ifadelerini kullandı.


Hak kayıplarını önlemek ve yeni kazanımlar elde etmek için fiili ve meşru mücadeleyi yükseltmekten başka bir yollarının olmadığını ifade eden Vuranok, "Bu kapsamda AKP iktidarının siyasi ve ideolojik hedefleri doğrultusunda hazırladığı 2014 yılı bütçesine karşı, 2014-2015 dönemini kapsayan 'toplu satış' sözleşmesinin yok saydığı haklarımızın ve irademizin takipçisi olarak 'Satış Sözleşmesini Kabul Etmiyoruz, Bütçeden Hakkımızı İstiyoruz' ilkesiyle alanlarda olacağımızı sizlerin aracılığıyla kamuoyuna duyuruyoruz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir