• DOLAR 32.551
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.05
  • ...
Darbeciler İkna Odaları Kuruyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Mısır`da darbe yönetimi, darbe karşıtı üniversite öğrencileri üzerinde yoğun baskı kurmaya devam ediyor.
 
Üniversitelerdeki protesto gösterileri sırasında şimdiye kadar iki öğrenci hayatını kaybederken yaşları 14 ila 19 arasında değişen 21 genç kıza sırf darbe karşıtı oldukları için hapis cezası vermekten çekinmeyen cunta bu kez şantaja başladı.
 
Mısır Üniversiteler Yüksek Konseyi, `aşırılıkların` önüne geçmek için okuldan atılmaya kadar varabilecek caydırıcı önlemlerin alınacağı konusunda öğrencileri uyardı.
 
`Üniversite kampüslerinin ilim tahsil edilen yerler` olduğu hatırlatılan açıklamada, yürütülecek siyasi faaliyetlerin üniversitelerin kurallarına göre yapılması gerektiği vurgulandı.
 
Açıklamada, konseyin üniversite öğrencilerine bilinçlendirme seminerleri verilmesi kararı aldığı belirtilerek, söz konusu programlarda öğrencilere ülkenin içinde bulunduğu bu zor dönemde yıkıcı çağrılar yapan bazı kesimlere alet olmaması için telkinlerde bulunulacağı kaydedildi.
 
Mısır`da yeni yürürlüğe giren `gösteri yasasını` protesto amacıyla geçen Perşembe günü düzenlenen eylemlere güvenlik güçleri müdahale etmiş, Kahire Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi Muhammed Rıza hayatını kaybetmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir