• DOLAR 32.541
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2454.882
  • ...
45 dakika süren körfez geçişi 2 dakikaya inecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - İstanbul-Bursa arasının, 2015'in ortalarına doğru tamamlanması hedeflenen Körfez'in üzerinde inşası yapılan köprü tamamlandığında feribotla 45 dakika süren körfez geçişi 2 dakikaya inecek. 50 civarında iş makinasının yapımı için çalıştığı proje kapsamında, İstanbul-Bursa arasının 2015'in ortalarına doğru tamamlanması hedeflenen Körfez'in üzerinde inşası yapılan köprü tamamlandığında feribotla 45 dakika süren körfez geçişi 2 dakikaya inecek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın inşaat sektörünü temsil eden 17, 18, 36 ve 49. meslek komitesi üyeleri, Türkiye'nin en büyük otoyol projesi İzmit Körfez Geçişi Projesi'ni yerinde görmek üzere Bölge'ye bir inceleme gezisi gerçekleştirdi.

18. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Taner Eke başkanlığında yapılan gezi kapsamında, komite üyeleri İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek otoyol projesinin en önemli geçiş noktası İzmit Körfez Köprüsü yapım çalışmalarının devam ettiği merkezi Dilovası olan Karayolları Genel Müdürlüğü Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Karayolları Genel Müdürlüğü Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürü İsmail Kartal, 28 Ekim 2010 tarihinde temeli atılan ve yap-işlet-devret modeliyle başlayan İzmit Körfez Geçişi Projesi'nin köprü ve otoyol çalışmalarının hız kazandığını kaydetti.

Kartal'ın verdiği bilgiye göre, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da en ilgi çekici projelerinden biri olan Körfez Köprüsü'nün toplam uzunluğu 2 bin 682 metre olacak. Halen 4 binin üzerinde işçi ve bin 50 civarında iş makinasının yapımı için çalıştığı Proje kapsamında, İstanbul-Bursa arasının 2015'in ortalarına doğru tamamlanması hedefleniyor. Körfez'in üzerinde inşası yapılan köprü tamamlandığında feribotla 45 dakika süren körfez geçişi 2 dakikaya inecek.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir