• DOLAR 32.581
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2438.791
  • ...
Sessiz dünyanın yeni çini ustaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Bursa Valiliği İl Özel İdaresi, Osmangazi Halk Eğitim Müdürlüğü, Duyum İşitme Engelliler Eğitim ve Kültür Derneğince ortaklaşa olarak 15 İşitme engelli vatandaşı, çini ustası olma yolunda ilk adımını atarak sertifikalarını aldılar.

 

Sertifika törenine İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Özel İdare Genel sekreteri Bilal Çelik, İl Genel meclisi Üyeleri ve Duyum İşitme Engelliler Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Recep Şahin katıldılar.

 

İşitme engellilerin, tarihi geçmişiyle sır altı tekniği boyama işlemleriyle sırlama ve pişirimleri ile hazırlanmış İznik çinileriyle tanıştırmak ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan bu görsel sanatı gün ışığına çıkararak işitme engelli gençleri, sanata duyarlı hale getirerek onların çini ustası olarak yetiştirilmesini sağlamak amacıyla, Bursa Valiliği İl Özel İdaresi, Osmangazi Halk Eğitim Merkezi ve Duyum İşitme Engelliler ve Kültür Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen kurs sonucunda, 15 işitme engelli kursiyere İl Genel Meclisi salonunda sertifikaları verildi.

 

Sertifika töreninde konuşan Özel İdare Genel sekreteri Bilal Çelik, " İl Özel İdaresi olarak sosyal projeler kapsamında bizlere getirilen her projeye destek vermeye çalıştık özellikle engelli insanlarımızın meslek edinmeleri konusunda gelen her projede olmaya çalıştık." dedi.

 

Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı da yaptığı konuşmada, "Engelli gençlerimizin meslek sahibi olması ve hayatlarını kendilerinin kazanmaları, bizler açısından çok önemlidir. Bu proje bu kapsamda amacına ulaşmıştır." dedi.

 

Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir ise konu ile ilgili görüşlerini, "Bizler her ne kadarda kendimizin bir engeli olmadığını biliyor olsak da, işitme engelli gençlerimizin İznik çinisine nasıl hayat verdiklerini görünce asıl bizlerin engelli olduğunu bir kez daha anlamış oldum, onlar artık sessiz dünyanın yeni çini ustaları olacaklar." sözleriyle dile getirdi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir