• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İhvan, yaşanan olayları değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - Mısır`da gelişen olaylarla ilgili Müslüman Kardeşler Teşkilatı bir bildiri yayımladı.


25 Ocak devriminden bu güne kadar gelişen olayların değerlendirildiği bildiride, "Muhammed Mursi Cumhurbaşkanlık koltuğuna oturduğu ilk günden beri, birçok kuvvetin kendisi aleyhinde olmasıyla karşılaştı. Düşmanlık edenler düşmanlıklarını gizleme gereğini duymuyordu. Siyasi birinin `sadece dört ay kalabilir` sözü, Ehram Gazetesi`ne yapılan bir açıklamada, `Mursi karşıtlarının ellerinde insanları ikna edecek bir şeyleri olmadığı için, seçimlere girmekten çok yönetimin düşmesi için uğraştıklarını` açık bir şekilde dillendirilmiştir." denildi.


Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin içeride ve dışarıda başta Amerika olmak üzere birçok gücün tepkisini çektiğine dikkat çekilen bildiride, "Mısır`ın kendi güdümlerinde olmayan müstakil bir devlet olması, bu güçleri çok tedirginleştirdi. Körfez ülkeleri ve Suudi yönetimlerinin düşmanlığı ise Mısır`da hem siyasi, hem iktisadi örnek teşkil edecek İslami bir ülkenin, çıkarlarına ters düşeceği için, milyar dolarlarını harcadılar.
Bazı göstericilerin cumhurbaşkanı binasını sarmaya başladığında Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi askerden gereğinin yapılmasını istediğinde `askerimiz zayıf bu olaylar 25 Ocak olayları gibidir` şeklinde cevap verdiler. Olayların ilerlemesi durumun da cumhurbaşkanının ısrarı üzerine `Biz sadece cumhurbaşkanı sarayına girdiklerinde müdahale edebiliriz` cevabını verdiler. Adalet Bakanı Ahmet Mekki askerden müdahale etmesini isteyince `Biz askeri sokaklara dökemeyiz` dediler. Şimdiki halleriyle kıyaslayamıyoruz bu sözü… Bunun üzerine Müslüman Kardeşler askerin kötü şeyler düşündüğünden kesin emin oldu. Bunun üzerine ülkelerini barışçıl bir şekilde savunma kararı aldılar. Ve Cumhurbaşkanın sarayının önünde gösteriler yapmak üzere, ertesi gün İhvan`a mensup gençler geldi. Karşıt görüşlüler, çadırlarının içinden İhvan`ın gençlerini gördükleri gibi, taşlarla saldırmaya başladılar. İhvan`ın gençleri de taşlarla karşılık verdi. Çadırlarda uyuşturucu ve sadece şiddet esnasında kullanılabilecek aletler buldular. Baltacıların müdahalesiyle yedisi İhvan`a mensubu 10 kişi şehit olmuştur. Baltacılar ellerindeki silahlarla tutuklanmış daha sonra serbest bırakılmıştır." denildi.



Daha sonra Muhammed Mursi`nin halkını öldürdüğü iftirası şehit düşen 7 kişinin de içinde bulunduğu bir dava açıldığı hatırlatılan bildiride, "Hiç düşünmediler mi? Muhammed Mursi kendi yandaşlarını niçin şehit etsin ki? Asker sokaklara döküldü ve binlerce kişinin kanını döktü. Binlercesini de tutukladı. Allah`tan şehitlerimize rahmet ve şehitlerin kısaslarının alınması imkânını bize vermesini temenni ediyoruz." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir