• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Şaka Değil, Gerçek: “Yılın Kişisi” Sisi Oldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Sisi, olsa olsa meşruiyete karşı darbecilikte; halk düşmanlığı ve ihanette birinci olur!

ABD`de yayınlanan haber dergisi TIME`ın "Yılın Kişisi" anketinde Başbakan Tayyip Erdoğan ile Mısır`da Muhammed Mursi`yi deviren darbenin liderliğini yapan Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi`yi karşı karşıya getirmişti. TIME anketindeki oylama sonuçlandı.

Başbakan Erdoğan, Sisi ve Miley Cyrus arasında geçen rekabetin kazananı son 3 günde farkı giderek açan darbeci general Abdülfettah El Sisi oldu.

İşte oylamanın sonuçları:

1) Abdülfettah El-Sisi: % 26.2
2) Recep Tayyip Erdoğan: % 20.8
3) Miley Cyrus: % 16.3

Erdoğan ve Sisi arasındaki ikili oylamada da Sisi oyların yüzde 54`ünü alarak galip geldi. Yılın kişisinin kim olduğu 11 Aralık`ta açıklanacak.

HÜKÜMETTEN TEPKİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Twitter`dan TIME`ı eleştirmişti. Çelik tweet`lerinde, "Akıl tutulması yeni küresel dalga. Demokrasiyi bir darbe rejimiyle aynı kategoriye koymak anket değil kara propagandadır.

TIME kara propaganda aracı olarak bir anketi kullanmaktadır, Esad rejiminin propaganda makinesi bile bunu düşünememiştir.

Başbakanımızı TIME`da Sisi`nin karşısına koymak `Türkiye Avrupa`dan ayrılıyor` ve `Türkiye`nin ekseni kayıyor` tartışmaları gibi operasyonun bir başka adımıdır" ifadelerini kullanmıştı.

"DEMOKRASİ MÜNAFIKLIĞI"

Avrupa Birliği Bakanı Bağış ise tepki çeken anketle ilgili şu ifadelere yer vermişti: "Türkiye`nin `ekseni kayıyor` diyenlerin şirazesi kaymış` TIME`ın diktatör Sisi ve Erdoğan`ı kıyaslaması demokrasi münafıklığıdır."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir