• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hastalar artık batıdan doğuya geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Kalp-Damar Cerrahisi bölümünde Türkiye'de sadece iki hastanede yapılabilen kök hücre nakli ameliyatlarından biri de Van'da yapıldı. Eskişehir'de diyabetten dolayı ayaklarının kesilmesi kararı verilen Abuzer Değer'e (55) başarılı bir ameliyatla kök hücre nakli yapıldı.

Nakille ilgili açıklama yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, bu naklin Türkiye'de Van'la birlikte 3 merkezde yapılabildiğini belirterek, "Hastanemizde önümüzdeki yıl organ ve ilik nakli de yapacağız. Artık hastalarımız doğudan batıya değil, batıdan doğuya gelecek." İfadelerini kullandı.

YYÜ Tıp Fakültesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Battal, yapılan ameliyatın kendileri ve doğudaki hastaneler için çok önemli olduğunu belirterek, "Hastanemizi bu konularda en üst seviyelere taşıyacağız. İnşallah yeni girişimlerle hastanemizi daha güzel konumlara getireceğiz."

"Çocuk kalp ameliyatlarına başladık"
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Faik Öner ise konu ile ilgili olarak, "Çocuk kalp ameliyatlarına yeni başladık. Bu bölge için çok önemli bir olay. Çünkü çok ciddi sayıda hastamız var. Bu hastalarımızın yüzde 90'dan fazlası büyük illere gitmek zorunda kalıyordu. İnşallah bunun önünü keseceğiz." ifadelerini kullandı.

"2014 yılı içerisinde böbrek nakline de başlayacağız"
Kangrenli olmuş dokuların yeniden onarılması için kök hücre tedavisi dedikleri yöntemi uygulamayı başladıklarını belirten Öner, "Bölgemizde yapılamayan organ ve karaciğer nakilleriyle ilgili çalışmamız var. İki arkadaşımız böbrek nakli için İstanbul'a önemli bir merkezde eğitim görüp sertifikalarını aldılar. 2014 yılı içerisinde de böbrek nakline başlayacağız. Önemli tedavilerden biri de böbrek naklidir. Hem çocuk hem yetişkin olmak üzere iki kategoride ele alınıyor. Bu ikisi içinde 2014 yılında hizmete başlayacağız." (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir