• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Yabancı dil öğretiminde yeni yaklaşımlar tartışıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Dil öğretiminde yaşanan sorunları ortadan kaldırmak amacıyla gelişen bilgi teknolojilerini kullanarak Dicle Üniversitesi, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Letonya Latvijas Lauksaımnıecibas Üniversitesi ile ortaklaşa 'Türkiye ve Letonya'da Dil Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar' isimli proje hazırlandı.


Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde bugün projenin tanıtım toplantısı yapıldı.


Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, iletişimi sağlayan en önemli unsurun dil olduğuna dikkat çekerek, ne kadar çok dil bilinirse iş hayatında o kadar başarılı olunacağını ifade etti.


Türkiye'de en önemli sorunun konuşamama sorunu olduğunu aktaran Yücel, "Günümüz iş hayatında iyi bir kariyere sahip olabilmek için iletişim kanallarının açık olması gerektiğini hepimiz biliyoruz. İletişimi sağlayan en önemli unsur ise dildir. Ne kadar çok dil biliyorsak iş hayatında şansımız o kadar yüksek olacaktır. Ülkemizde yabancı dil ile ilgili en önemli sorun öğrencilerimizin konuşulanı anlayabiliyor fakat cevap veremiyor olmalarıdır." dedi.


Dilin bir amaç değil araç olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade eden Yücel, yabancı dil eğitiminde sınıfta sadece o dilin konuşulması gerektiğini aktararak, "Bu bağlamda dikkat edilmesi gereken en önemli konu yabancı dil eğitimi Türkçe (konuşulan dil) konuşulmadan verilmelidir. Dilin bir amaç değil araç olduğunu unutmamak kaydıyla uluslararası gelişmeleri takip etmek ve öğretmen eğitimindeki gelişmeleri karşılaştırmak için gerekli fikirleri üretmek zorundayız." şeklinde konuştu.


Ardından söz alan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, dilin öğretilememesinin gerekçelerinin eğitimciler tarafından iyi tespit edilmesi gerektiğini aktararak, bu gerekçeleri ortadan kaldırmak adına çalışmalar yapmak zorunda olduklarını kaydetti.


İngiltere Open Üniversitesi'nden Prof. Regine Hampel ve İspanya Universitat Oberta de Catalunya'dan Joseph Hopkins ile telekonferans yöntemi ile bağlantı kurularak dil öğretiminde yaklaşımlar tartışıldı. (Hüseyin Yalçın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir